bespaar energie raamdecoratie

Er zijn vrij veel manieren en acties die je kunt ondernemen om te besparen op je energierekening. Isoleren is hierbij natuurlijk een belangrijk begrip. Goede isolatie van het dak en kozijnen zorgen dat er geen kieren in ruimtes zijn. Zijn die kieren er wel? Maak ze dan dicht met tochtstrippen of vul ze met purschuim. Hiernaast kun je nog iets doen om je woning beter te isoleren en te besparen op je energierekening, namelijk goede raamdecoratie in huis halen. In dit artikel vertel ik je er meer over!

Het geeft je interieur óók een boost!

Ik weet het bijna wel zeker. Wanneer je van plan bent om je huis beter te gaan isoleren, is raamdecoratie vast niet het eerst waar je aan denkt. Hoe leuk is het dat je je inrichting kunt boosten én daarmee tegelijkertijd je woning beter isoleert. Met het dichten van kieren gaat je interieur er namelijk niet echt op vooruit. Gelukkig zijn er genoeg raamdecoraties met een isolerende waarde, die ook nog eens super trendy zijn.

Vouwgordijn in één woord? Sfeer!

We beginnen met raamdecoratie die je een knus en sfeervol huis geeft. Misschien raad je het al, ik heb het over vouwgordijnen! De stof van het vouwgordijn houdt koude en warme lucht tegen,  die ervoor zorgt dat het ’s winters warm in huis blijft. Hoe dikker de voering van de stof, hoe beter het vouwgordijn isoleert. Vouwgordijnen met een verduisterende voering isoleren dus het beste én beschikken over een geluiddempende werking. Heerlijk slapen dus, met verminderd storend omgevingsgeluid van buiten. Kortom, een vouwgordijn is niet alleen heel mooi, maar ook erg functioneel!

Ongestoord genieten 

Nog een isolerende raamdecoratie van Veneta.com is het plisse gordijn. Plisségordijnen beschikken over een honingraatstructuur, hier blijft er lucht tussen de stof zitten wat zorgt voor goede isolatie. Het gordijn heeft net als het vouwgordijn ook een geluiddempende werking. Ik zou zeggen plof op de bank, pak wat lekkers, zet de tv aan en geniet ongestoord en heerlijk rustig van je lievelingsserie. Kies voor een verduisterend plisségordijn om een optimaal effect te krijgen!

plisse gordijnen

Compleet & extra isolatie

Combineer raamdecoratie  om je interieur compleet te maken.  Dit artikel gaat natuurlijk over besparen op je energierekening, helemaal fijn wanneer je daarin investeert dat het oog er ook nog wat voor terug krijgt. Een aanbieder van raamdecoratie die ik je kan aanbevelen is Veneta.com! Een combinatie van hun vouwgordijnen of plisségordijnen met overgordijnen maakt je woning helemaal af.  Ook hebben de gordijnen een isolerende waarde op het gebied van temperatuur & geluid. Win-win situatie!

Welke raamdecoratie schaf jij aan zodat je kunt besparen op je energierekening?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *