Groene energie is anno 2018 enorm belangrijk. Lang niet alle leveranciers bieden even duurzame stroom aan. In je alledaagse energieverbruik merk je niet per se of je groene of grijze stroom gebruikt, maar voor het milieu en de toekomst is het natuurlijk enorm belangrijk dat je groene duurzame stroom verbruikt. Op de vraag welke energieleverancier is het groenst? Is het antwoord momenteel Greenchoice, gevolgd door Qurrent, Pure Energie, Vandebron en Eneco.

Is groen ook echt groen?

Wanneer je een energiecontract aanschaft met groene stroom, wil je natuurlijk wel weten dat de stroom ook wel echt daadwerkelijk groen is. Hiervoor heeft de overheid een systeem opgezet dat groene stroom reguleert en waarborgt. Hierdoor weet je dus dat je stroom ook echt 100% groen is. Groene stroom kan op verschillende manieren worden opgewekt. Dit kan zowel via waterkrachtcentrales, biomassa-installaties, zonne-energie en windmolens.

Energieleveranciers kunnen op twee manieren aantonen dat ze hun stroom ook echt duurzaam opwekken. De overheid geeft energieleveranciers een ‘garantie van oorsprong’ certificaat en jij als klant krijgt jaarlijks een stroometiket.

groene stroom

Welke energieleverancier is het groenst

Het is lastig te zeggen wie nou echt de groenste is. Iedere leverancier heeft weer zijn unieke onderdelen. De meest duurzame energieleveranciers van Nederland zijn: Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Vandebron en Eneco. Qurrent levert stroom van Nederlandse windmolens, het is zelfs mogelijk om een eigen stukje windmolen te ‘adopteren’. Pure Energie levert 100% groene stroom van Nederlandse windmolens en zonneparken. Vandebron maakt het voor jou als klant mogelijk om te kiezen naar welke energiebron je geld naartoe gaat. Ook Eneco zet zich in voor een duurzamere wereld met 100% groene stroom uit Europa, maar ook de Nederlandse wind!

Om een antwoord te geven op welke energieleveranciers is het groenst, raden wij Greenchoice aan. Deze energieleverancier is al meer dan 17 jaar een groene en betrouwbare partij op de energiemarkt. Niet alleen levert Greenchoice 100% groene energie uit Nederland maar zet het zich ook in voor groene coöperaties. Zo kan je bijvoorbeeld je aansluiten bij een groene energie coöperatie om samen met je buren aan de slag te gaan om duurzame energie op te wekken. Hiernaast is Greenchoice ook nog eens de meest klantvriendelijke energieleverancier, al 4 jaar op rij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *