huis duurzaam verwarmen

Wat zijn we trots op Nederland! Onze overheid is eindelijk bezig met het verzinnen van duurzame oplossingen voor ons huidige energiesysteem. Dat betekent tevens dat de traditionele Cv-ketel over enkele jaren geheel van de markt zal verdwijnen. Dat dit een zeer ingrijpende en bepalende gebeurtenis is voor onze toekomst is algemeen bekend. Steeds meer mensen stappen plotseling over op warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers en andere duurzame oplossingen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden. We zien wat ons huidige energieverbruik doet met ons milieu en dat moet echt stoppen! Hoog tijd dus om te zoeken naar duurzamere oplossingen via CVkoopjes.nl.

Je huis duurzaam verwarmen

Nu het najaar steeds dichterbij komt en we langzamerhand weer grijpen naar warmere kleding en de kaarsjes weer uit de kast worden gehaald, wordt het ook tijd om na te denken over ons gasverbruik. Over niet al te lange tijd zullen de eerste verwarmingen in Nederland weer op volle toeren draaien. Het is uiteraard logisch dat je in huis wilt genieten van een aangename temperatuur, maar dit heeft ook nadelige effecten op het milieu en je eigen portemonnee. We weten immers allemaal dat onze energierekening voor een groot deel bestaat uit de hoge kosten voor het gas en dat moeten we gezamenlijk proberen naar beneden te krijgen! Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om je huis zo duurzaam mogelijk te verwarmen. Anno 2018 wordt er vooral gekeken naar de mogelijkheden van de warmtepomp en het gebruik van de pelletkachel.  Hierover vertellen we hieronder meer.

Wat is een warmtepomp?

De term warmtepomp wordt de laatste jaren steeds vaker in de mond genomen als er gesproken wordt over het duurzaam verwarmen van de woning. Toch zijn er nog genoeg mensen die niet helemaal weten wat een warmtepomp precies is. Simpel gezegd is een warmtepomp een apparaat dat natuurlijke grondstoffen om kan zetten in warmte, deze grondstoffen kunnen wind, water en lucht van buiten zijn. Over het algemeen zal een warmtepomp de warmte van een andere bron overnemen en deze binnenshuis afgeven. Je kunt de warmtepomp dan ook zien als filter. Een bron die warme en schone lucht in huis brengt, zonder gebruik te maken van het gasnetwerk. Bedenk wel dat de warmtepomp aangesloten wordt op het elektriciteitsnetwerk, dus je zal dan ook zeker een toename van het elektriciteitsverbruik kunnen waarnemen. Dit weegt echter niet op tegen hoeveel geld je uitspaart door weinig tot geen gas meer te gebruiken. De prijs van een warmtepomp ligt tussen de 4.000 en zelfs 20.000 euro. Hierbij is het vooral afhankelijk van welk type je gebruik maakt. Bedenk wel dat je dit er met de terugverdientijd er gemakkelijk weer uit kunt halen en je bovendien ook nog eens gebruik kunt maken van de subsidies van de overheid.

huis zonder gas warmtepomp

Het gebruik van een pelletkachel

Vroeger was het heel normaal om een kachel of haard te gebruiken om de woning te verwarmen. Na heel wat jaren besloot men dat de Cv-ketel veel makkelijker en sneller in gebruik was. Dit zorgde ervoor dat er enkele jaren vrijwel geen gebruik meer werd gemaakt van kachels. Heel zonde natuurlijk, want ook het gebruik van een kachel kan een zeer duurzaam alternatief zijn! Bij de aankoop van een pelletkachel kom je zelfs in aanmerking voor een subsidie en kan je genieten van een zeer hoog rendement. Het is dan ook zeker aan te raden om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van deze kachel!

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn er heel veel verschillende alternatieven voor de traditionele Cv-ketel te vinden. Bekijk het komende jaar welk alternatief het meest geschikt is voor jouw woonsituatie en stap over voordat de energieprijzen de pan uit rijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *