duurzame decoratie herfst

 De prachtige kleuren van de herfst moeten we al gauw achter ons laten, het wordt hoog tijd dat we ons huis klaarmaken voor de winter! De winkels attenderen ons erop dat de kerst al weer haast voor de deur staat en puilen uit van de meest prachtige kerstdecoraties. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan. In tijden van economische crisis waar iedereen zijn dubbeltje nog eens extra omdraait, is het misschien niet het juiste moment om een hoop geld uit te geven aan decoraties die na een maand alweer naar de zolder moeten verhuizen.

Dit betekent niet dat je jezelf nu niets leuks kunt veroorloven. Absoluut niet! Maar het is misschien verstandiger om op zoek te gaan naar duurzamere decoratieartikelen die heel de winter mee kunnen. Niets is tenslotte leuker om je terug te trekken in een warm winters woondecor, wanneer het buiten koud en guur is. Dat geldt niet alleen voor de feestdagen, maar voor alle wintermaanden!

It’s the most wonderful time of the year

Als ik aan de winter denk, dan zie ik sneeuw, wit gevroren weilanden en mistige luchten die de wereld klein en knus maken en een lieflijk uiterlijk geven. Hoe breng je deze sfeer in je woonkamer? Als we het kleurenpalet van de natuur bekijken, zien we voornamelijk vergrijsde tinten. Startend bij sneeuwwit tot romig grijs/bruin. Daar kunnen we wat mee! Dit zijn kleuren die al gauw bij veel interieurs passen. Al eens overwogen een kleine muur in uw kamer mee te laten vloeien met de seizoenen? Pak een kwast en klaar de klus. Een relatief klein accent als dit kan een groots effect hebben op de sfeer!

Winters kleurenpalet

Wanneer we de winterse pracht van buiten in ons huis willen halen, is het belangrijk te zorgen voor een warme tegenhanger. Niets is ongezelliger als een woonkamer met een koude uitstraling. Dan gaan we toch een stapje te ver in onze winterse behoeftes. Gebruik materialen in het huis die een warme uitstraling hebben. Een mooi voorbeeld hiervan zijn vazen, kaarsenstandaards, borden, bakken of wat je dan ook maar van koper kunt vinden. Al deze decoraties lichten op als warme gloeiende objecten in je huis. Versterk het effect hiervan door er kaarsen in te doen of in ieder geval dichtbij te plaatsen. Geniet van mini-haardjes door je hele huis en laat je kamer stralen.

Zorg voor warme accenten

 Stijl vervolgens verder af met materialen die er zacht uitzien maar dat in werkelijkheid niet per se zijn. Koop bijvoorbeeld een mooie vergrijsde houten bak met een breipatroon, vervang je potten voor potten met een textiel-achtige uitstraling. Koop ook servetten met dikke kabelpatronen en spreid hier en daar een wollig wit vacht uit en leg nonchalant een dik gebreid plaid op de bank. Alles met een wollige uitstraling zoek je, maar denk aan het kleuradvies.

Ook beplanting in huis zorgt ervoor dat de sfeer vriendelijker wordt. Haal planten in huis met een winterse glow. Kleine dennenboompjes zijn niet alleen met de kerst leuk. Het donkergroen van de naalden past prachtig bij het nieuwe kleurenpalet in je kamer. Haal de ballen e na de kerst uit en versier hem daarna met dennenappels voor een winters tafereel. De Festuca (lees: blauw schapengras) is een plantje dat ook eigenlijk onontbeerlijk is voor een ijzige uitstraling. Ze zien eruit als rijp gevroren gras en zijn door hun speelse vorm prachtig voor in huis. Om het warme koper terug te laten komen kun je ook kiezen voor bloemen met een zachte oranje tint!

Na het nodige groen in de kamer verzorgd te hebben, wordt het tijd de kerstafdelingen af te speuren naar decoratie die goed zijn voor langer dan een maand. Blijf uit de buurt van glitters en je komt een heel eind. Kies bijvoorbeeld voor accessoires met rendieren of koop een mooi gewei. Rond de kerst wordt deze nog geassocieerd met Rudolph maar in januari denkt iedereen aan een koud Scandinavisch landschap. Een andere mooi detail is slingers van witte donzige veren. Leuk voor in de boom en later prima geschikt als sneeuweffect in bijvoorbeeld een vaas of onder de stolp. Bekijk de winkels goed en zie door het geschitter heen de mogelijkheden!

Warm and Cosy

Buiten is de wereld al guur genoeg.. Bereid je voor op de wintermaanden nu alle decoraties nog beschikbaar zijn in de winkels. Tover je huis om in een warm winterdecor waarin het geoorloofd is om iedere avond warme chocomelk te drinken, gewoon omdat het nu eenmaal zo gezellig is binnen.

Bron: https://www.huisinspiratie.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *