duurzame energie vergelijken

Ga je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Dan zijn er steeds meer mensen die dan bewust op zoek gaan naar duurzame energie. Oftewel energie dat is opgewekt op een manier die milieuvriendelijk is. Voorheen was groene energie flink duurder dan grijze energie, waardoor veel mensen alsnog kozen voor grijze energie. Maar dat hoeft tegenwoordig niet meer, want de verschillen qua prijs zijn niet meer zo groot. Als u dus gaat starten met energie vergelijken kunt u daarin eenvoudig ook even de duurzame aanbieders en aanbiedingen in meenemen.

duurzame energie

In verschillende vergelijkers kunt u heel makkelijk aanvinken welke soort energieaanbieders u mee wilt nemen in uw vergelijking. Zoekt u alleen naar stroom van windmolens of stroom van zonnepanelen of gewoon alle duurzame leveranciers? Met een paar vinkjes kunt u uw voorkeur aangeven en ziet u meteen wat de aanbieders zijn die voldoen aan deze criteria. Geeft u geen voorkeur aan? Dan neemt de vergelijker gewoon alle grijze en groene aanbieders mee, maar het kan zomaar zijn dat een groene aanbieder alsnog als beste uit de bus komt voor uw situatie.

Er zijn ook aanbieders die de CO2 uitstoot compenseren. Dit wordt ook wel groen gas genoemd. Dat betekent dat de aanbieders de CO2 uitstoot compenseren door ook een investering te doen in duurzame projecten en ontwikkeling. Een stukje compensatie van de belasting voor het milieu.

Wat is duurzame energie?

Als we het hebben over duurzame energie dan hebben we het over energie dat op een andere manier wordt opgewekt dan via fossiele grondstoffen. Fossiele grondstoffen zijn bijvoorbeeld kolen en aardgas. Duurzame energie wordt opgewerkt op een manier die niet schadelijk is voor het milieu en gaat bijvoorbeeld met behulp van zon, water en de wind.

duurzame energie zon

Overstappen de moeite

Gaat u lekker vergelijken? Dat is verstandig. Het is namelijk absoluut de moeite waard om met enige regelmaat te controleren of u nog wel het voordeligste uit bent bij uw huidige aanbieder. Energieleveranciers verwelkomen u graag als klant en dat laten ze vooral blijken door te strooien met leuke kortingen, mooie aanbiedingen en opvallende acties. Vaak krijgt u directe korting in euro’s. Deze krijgt u niet meteen maar wel bij de jaarafrekening. En dat kan flink oplopen tot meerdere tientjes per jaar. En dat is eenvoudig besparen. U merkt er namelijk verder toch niks van, de kwaliteit is overal hetzelfde, dus dan kunt u er maar beter een zo scherp mogelijke prijs voor betalen toch? Loopt uw contract dus binnenkort af? Of heeft u net een nieuw abonnement afgesloten? Zet dan de einddatum van uw contract in uw agenda en check tegen die tijd gewoon weer opnieuw of het niet de moeite is om gewoon nog een keer over te stappen. Zo krijgt u tenminste jaar op jaar een leuke korting. Als u dat een paar jaar achter elkaar doet loopt de besparing pas helemaal flink op.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *