duurzame energiecontracten vergelijken

Steeds meer mensen kiezen voor duurzame energie als ze energie vergelijken. Het milieu en duurzaamheid zijn een steeds belangrijker thema in de maatschappij, maar ook energieleveranciers proberen hun steentje hierin bij te dragen. Steeds meer leveranciers bieden een duurzaam energiecontract aan en ook het verschil in prijs tussen een groen en grijs energiecontract is tegenwoordig te verwaarlozen. Groene stroom is lang niet altijd meer duurder.

Hoe kies je een duurzaam energiecontract

Als je energie vergelijkt bij Independer, dan kun je bij het invullen van de vergelijking aangeven wat voor energie je af wilt nemen. Je kunt namelijk aangeven of je voorkeur hebt voor een energiecontract met groene stroom, vergroende stroom of dat het niet uitmaakt wat voor stroom je afneemt. In het overzicht zie je vervolgens het soort contract dat je hebt gekozen terug. Als je ervoor kiest dat het niet uitmaakt wat voor stroom je energiecontract heeft, dan kan het zo zijn dat in het overzicht een groen contract er alsnog het beste en voordeligste voor je uitkomt.

energie vergelijken

Groene stroom niet meer duurder dan grijze stroom

Veel mensen geven aan bij het maken van de vergelijking dat ze geen voorkeur hebben voor groene of grijze stroom. Vaak zijn deze mensen op zoek naar een voordelig contract om te besparen op hun energiekosten en verwachten zij dat een contract met groene stroom duurder is. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Er is haast geen prijsverschil meer tussen een groen of grijs energiecontract. In veel gevallen is het voordeligste contract ook nog een groen energiecontract. Het opwekken van groene stroom kost steeds minder moeite en gebeurd steeds vaker op een voordelige manier. Sommige leveranciers bieden zelfs alleen nog maar energiecontracten aan met groene stroom.

Het belang van duurzame energie

Duurzame energie is energie die wordt opgewekt uit niet fossiele grondstoffen. Dit zijn grondstoffen die niet opraken zoals de zon, wind en water en waarbij er bij de opwekking van de energie minder of geen CO2 wordt uitgestoten. Zo zie je steeds meer windmolens opduiken en ook een toename van het aantal zonnepaneelparken. Op deze manier hoeft er voor de opwekking van stroom steeds minder gebruik gemaakt te worden van fossiele brandstoffen, zoals kolen of aardgas maar gaat dit met windenergie en zonne-energie.

zonne energie

Naast stroom nemen veel mensen ook gas af van hun energieleverancier. Maar lang niet alle leveranciers bieden al groen gas aan. De beschikbare hoeveelheid groen gas is dan ook niet voldoende om ieder huishouden in Nederland te voorzien van groen gas. Veel leveranciers compenseren daarom de CO2-uitstoot van het gas dat zij aanbieden. Dit doen ze door te investeren in duurzame projecten. Zo investeren veel leveranciers in de bescherming en ontwikkeling van bossen. Aan de hand van de symbolen die we bij Independer gebruiken kun je in de vergelijking terugvinden of je contract groen is en of je CO2 gecompenseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *