Energie besparen en slim beleggen, zo haal je meer uit jouw besparing

Energie besparen en duurzaam leven zijn populaire onderwerpen in onze samenleving. De Nederlandse overheid heeft zich de afgelopen jaren enorm ingespannen om de bevolking duidelijk te maken dat verandering noodzakelijk is. De grondstoffen raken uitgeput, uitlaatgassen vervuilen ons land en de toekomst is onzeker. Daarom is het hoog tijd om stappen te ondernemen. Ons samen sterk te maken voor een schoner Nederland. Dit betekent niet alleen dat we op duurzame energiebronnen moeten overstappen, maar ook dat we kritischer naar ons eigen energieverbruik moeten kijken. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

Inmiddels hebben veel Nederlanders de boodschap begrepen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat we steeds meer geld in duurzame alternatieven pompen. Bovendien dalen de gemiddelde energiekosten per gezin. Een teken dat we beter met onze energie omgaan. Dit alles leidt dan natuurlijk ook tot een fikse besparing op onze vaste lasten. Maar weet jij al wat je met dit geld gaat doen? Laat je het op de rekening staan? Of wil je hier nog meer uithalen en kies je voor beleggen in cryptocurrencies?

Haal meer uit jouw besparing en investeer in een digitale munt

Waarschijnlijk heb je vast wel eens gehoord van cryptocurrencys. Veruit de bekendste digitale valuta is de bitcoin. Deze werd twee jaar geleden ontzettend populair toen mensen plotseling enorm veel winst wisten te behalen. Inmiddels is investeren in cryptocurrency net zo normaal als je geld beleggen in aandelen of vastgoed. Maar is dit voor iedereen mogelijk en is het écht de juiste manier om meer uit jouw besparing te halen?

Laten we allereerst stellen dat je geen ‘gouden bergen’ mag verwachten. Alhoewel er wel degelijk mensen rijk mee zijn geworden, is dit slechts voor enkele mazzelaars weggelegd. Wel is de kans groot dat je op de lange termijn van meer rendement profiteert dan wanneer je het geld op een spaarrekening laat staan. Met voldoende research en kennis van zaken kom je al een heel eind. Doe daarom eerst diepgaand onderzoek voordat je een investering doet. Zo weet je zeker dat je straks alles uit jouw investering haalt.

cryptocurrencys

Energiezuinig leven en geld besparen

Wil jij graag energiezuiniger leven, maar is het tot op heden nog niet gelukt? Dan is het natuurlijk eerst verstandig om deze mogelijkheid grondig te bestuderen. Pas nadat je flink op de energierekening hebt bespaard kun je immers meer uit jouw geld halen. Maar hoe bespaar je op je energierekening, zonder dat je hier enorm veel geld in hoeft te investeren?

  • Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Voorkom bijvoorbeeld sluipverbruik door de stekkers tijdig uit het stopcontact te verwijderen. Zet apparaten volledig uit en laat ze niet enkel op stand-by staan. Zet de thermostaat één graad lager en gebruik een douchewekkertje. Er zijn enorm veel verschillende manieren waarop jij energie kunt besparen. Deze hoeven helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn, maar kunnen samen tot een fikse besparing leiden.
  • Heb je al wat geld bespaard door energiebewuster te leven? Dan kan je met dit geld natuurlijk al beleggen in een digitale munt. Wanneer je dit slim aanpakt, kan je over enkele jaren de winst hiervan gebruiken om nieuwe grote huishoudelijke apparaten te kopen. Energiezuinige grootverbruikers kunnen een groot verschil maken op de energierekening, maar dat vraagt natuurlijk wel om een investering. Als je hier jouw beleggingsgeld voor gebruikt, kost het je uiteindelijk weinig tot niets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *