hoe energie vergelijken

Besparen op de energierekening. Voor veel mensen omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Energiebewust leven is nog nooit zo belangrijk geweest. Daarnaast wordt het leven ook steeds duurder, waardoor we dolgraag willen besparen op de maandelijkse lasten. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Een nieuwe weg inslaan blijkt vaak een enorme struikelblok voor de meeste mensen te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is vaak niet mogelijk. Mensen vervallen toch in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je simpele energiebesparende tips eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie besparen hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel eenvoudig, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt ook besparen door over te stappen van energiemaatschappij. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kan je zelfs honderden euro’s per jaar besparen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

Online energie vergelijken

Zit je al met een notitieblok en een pen paraat? Geen paniek! Je hoeft echt niet iedere energieleverancier zelf onder de loep te nemen. Tegenwoordig is energie vergelijken ontzettend eenvoudig. Dit doe je gewoon lekker online. Door de energie ervaringen van Nuon met andere bedrijven te vergelijken, kun je rustig de juiste keuze te maken. Ook het uiteindelijk kostenplaatje is gemakkelijk te vergelijken dankzij online vergelijkingstools. Op basis van enkele persoonlijke gegevens kan de machine voor jou uitzoeken waar je het voordeligst uit bent. Je krijgt een duidelijk overzicht te zien, waarbij de goedkoopste leverancier op de eerste plek pronkt. Natuurlijk kan je ook verder scrollen en onderzoeken waardoor deze goedkoper is en wat dit voor jou inhoudt. Dankzij deze websites is het vergelijken van energie nog nooit zo gemakkelijk geweest.

energie ervaringen

Wat loont het?

Uiteraard maak je niet zomaar de beslissing om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Vaak gaat hier wel een heel denkproces aan vooraf. Als je bij je huidige energieleverancier tevreden bent, voelt het niet als een noodzaak om over te stappen. Dat is ook hartstikke logisch. Toch raad de Consumentenbond wel aan om ieder jaar een overstap te maken. Energieleveranciers doen telkens weer hun uiterste best om nieuwe klanten binnen te slepen. Dit resulteert vaak in goede welkomstacties en hoge kortingen. Sommige mensen stellen hier tegenover dat je bij bepaalde energiemaatschappijen ook een vergoeding krijgt als je lang klant blijft. Als je echter de kleine lettertjes gaat lezen en allebei de kortingen naast elkaar legt, blijk je goedkoper uit te zijn als je een nieuwe klant wordt.

geld besparen energie

Wees geen dief van je eigen portemonnee, maar stap tijdig over!  Natuurlijk is enkel overstappen niet voldoende om de energierekening drastisch te verlagen. Besparen op energie blijft nog steeds noodzakelijk. Probeer jezelf simpele gewoontes aan te leren, denk aan het uitschakelen van alle lampen voordat je weggaat en wassen op lagere temperaturen) om zo het energieverbruik te verlagen. Een nieuwe energiemaatschappij en een lager energieverbruik staan garant voor een leuke financiële verrassing aan het einde van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *