Hoe vergelijk je verschillende energieleveranciers?

Een goede energieleverancier vinden kan nog eens een uitdaging zijn op de markt heb je vele aanbieder die er op uit zijn u te overhalen dat hun het beste zijn voor uw energie gebruik. Een bekende Nederlandse energieleverancier is het bedrijf Nuon. Zij bieden elektriciteit en gas aan, zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Ook bieden ze diensten zoals energiebesparing, beveiliging en energieadvies aan. Dus eigenlijk doen ze ook aan energie verhandelen. Na ongeveer 25 jaar vertrekt deze energieleverancier. Het bedrijf had bekend gemaakt geleidelijk haar naam te wijzigen naar dat van het moederbedrijf Vattenfall. Deze naamswijziging heeft plaatsgevonden in 2019. Het doel waar het bedrijf naar streeft is een fossielvrij leven binnen een generaties. Dit doel proberen ze te bereiken met hun collega’s in Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen. Het bedrijf biedt ook de mogelijkheid grijze en groene stroom aan te vragen. Via Luminablog kunt u meer lezen over dit bedrijf en haar diensten. Want wat is groene stroom nu eigenlijk en wat wordt er bedoeld met fossiel vrij leven? In onze blog leest u daar meer over.

Wat is fossielvrij

Fossielvrij leven betekent eigenlijk leven zonder olie, gas en steenkool.  Deze fossiele brandstoffen zijn momenteel de meeste gebruikte energiebronnen ter wereld. Een nadeel hiervan is dat dit zorgt voor een teveel aan CO2-uitstoot en vervuiling. Vattenfall wil er juist aan werken om minder CO2-uitstoot te produceren van elektriciteit. Het bedrijf streeft er naar om in 2050 geheel CO2-neutraal te opereren. Deze vorm van stoom wordt ook wel groene stroom genoemd. Dit is op een milieuvriendelijk manier opgewekt. Nu vraat u zich misschien af, maar waardoor wordt het dan opgewekt? Nou, u kunt elektriciteit opwekken door bijvoorbeeld zon en wind.  Zonnepanelen en windmolens kunnen hier goed bij helpen. Maar om hun volledig doel te bereiken van geheel CO2-neutraal te gaan is er meer nodig dan alleen het opwekken van groene energie

Hoe kunnen we het doel bereiken?

Als Vattenfall echt fossielvrij wilt leven wilt dat zeggen dat er ook veranderingen op andere gebieden moeten plaatsvinden. Hierbij kunt u denken aan veranderingen in het verkeer, in de fabrieken, thuis in uw huishouding bij het koken, wassen, douchen en verwarmen van uw huizen. Als u huis is aangesloten op stadswarmte bijvoorbeeld dan heeft u geen cv-ketel meer nodig, u kunt kant en klare comfortabele warmte uit het milieuvriendelijke warmtenet ontvangen. Een andere alternatief is door warmte te pompen. Dit gebruikt geen gas, maar haalt de warmte uit de lucht, de bodem of het water. Deze verandering zijn geen makkelijk klus natuurlijk, maar door samenwerkingen met industrieën, overheden en met andere bedrijven en met u kunnen we dit doel gezamenlijk bereiken. Door u bij Vattenfall aan te sluiten kunt u beloont worden. Vattenfall geeft bijvoorbeeld korting op de variabele leveringskosten van stroom. Dit kan oplopen tot wel 25% zolang u klant blijft. De optie exclusief biedt de mogelijkheid om automatische punten te sparen op korting, duurzame cadeautjes en hippe energiebespaarders. Ook maakt u regelmatig kans op leuke prijzen. Ook werkt het bedrijf samen met andere partners en als u als klant weer met deze partners dealt kunt u kortingen krijgen. Hiermee hopen ze het fossielvrij leven nog sneller te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *