Hoe verlaag je de milieuschade van toiletpapier?

De meeste mensen denken niet of nauwelijks na als zij toiletpapier kopen. Als je nu wc papier gebruikt dat jou bevalt, koop je waarschijnlijk telkens hetzelfde product. Je weet immers wat je in huis hebt en dat is afwachten als je ander toiletpapier koopt. Is het wc papier ook nog eens goedkoop? Dan denk je mogelijk dat je het beste toiletpapier gevonden hebt. Toch is dit vaak niet het geval. Bij de productie van toiletpapier wordt namelijk veel milieuschade aangericht. Dit betekent dat het papier niet bepaald goed is voor het klimaat. Wil je hier een steentje aan bijdragen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe je de milieuschade van wc papier verlaagt.

Kijk naar het milieulabel

Wil je de milieuschade van toiletpapier verlagen? Kijk dan of het papier een milieulabel bevat. Kies het liefst voor wc papier met het Europees Ecolabel (EU Ecolabel). Dit is een milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten en diensten, waaronder toiletpapier. Doel van dit keurmerk is duurzame productie en consumptie te stimuleren. Om in aanmerking te komen voor het EU Ecolabel, moet een product of dienst aan verschillende criteria voldoen. Deze criteria hebben overigens betrekking op de gehele levenscyclus van een product of dienst.

Als toiletpapier over het EU Ecolabel beschikt, wordt dit vermeld. Vaak staat het keurmerk afgebeeld op de verpakking. Hierdoor kun je makkelijk en snel zien of het wc papier geproduceerd is met aandacht voor het milieu. Denk overigens niet dat alle toiletpapier met aandacht voor het milieu geproduceerd wordt. Het merendeel van het wc papier dat je in de supermarkt kunt kopen, beschikt niet over het EU Ecolabel. Wil je per se toiletpapier met zo’n keurmerk kopen? Richt je dan tot het internet.

Koop gerecycled toiletpapier

Om nieuw toiletpapier te maken, moeten er bomen gekapt worden. Papier wordt namelijk gemaakt van hout. Om wc papier te vervaardigen, worden er vaak allerlei chemicaliën aan toegevoegd. Zo zijn er vaak chloor-, kleur- en geurstoffen verwerkt in toiletpapier. Het gebruik van deze chemicaliën zorgt voor een grotere milieuschade. Wil je deze schade tot een minimum beperken? Kies dan voor gerecycled toiletpapier van The Good Roll. Zij vervaardigen 100 procent boomvriendelijk en duurzaam wc papier. Bovendien bevat dit toiletpapier geen chloor-, kleur- en geurstoffen.

Koop gerecycled toiletpapier

Kies voor een milieuvriendelijke verpakking

Heb je toiletpapier gevonden waarbij geen chemicaliën gebruikt worden? Dan ontstaat er minder schade aan het milieu bij de productie van dit wc papier. Toch raden wij je aan om niet alleen maar naar de wc rollen zelf te kijken. De verpakking speelt namelijk ook een rol. Het merendeel van het toiletpapier wordt verpakt in plastic. Dit is niet bepaald een milieuvriendelijk materiaal. Kijk daarom of je toiletpapier in een plasticvrije verpakking kunt vinden.

Goedkoop toiletpapier met weinig milieuschade

Veel mensen denken dat toiletpapier met weinig milieuschade een stuk duurder is. Als je de prijs vergelijkt, lijken dergelijke wc rollen inderdaad duurder. Wanneer je naar de prijs per rol kijkt, blijkt al snel dat dit toiletpapier goedkoper kan zijn. Neem bijvoorbeeld het duurzame toiletpapier van The Good Roll. Op zo’n rol zit aanzienlijk meer papier dan op de gemiddelde wc rol, waardoor je er langer mee doet. Extra bijkomstigheid is dat je steeds vaker een wc papier aanbieding vindt, zelfs onder toiletpapier met weinig milieuschade. Denk daarom niet dat je de hoofdprijs betaalt voor dergelijk wc papier, want dat is niet het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *