elektrische auto

Rijdt u een elektrische auto? Dan bent u al heel duurzaam bezig als verkeersdeelnemer. Daarnaast bespaart u ook veel benzinekosten. In dit artikel belichten we de elektrische auto, geven we hier de voor en nadelen van en benoemen we alternatieve vervoersmiddelen die ook duurzaam zijn en die de moeite waard zijn voor het milieu. Dat laatste is vooral interessant voor mensen die nu al elektrisch rijden, maar zeker ook voor degene die overwegen om een elektrische auto aan te schaffen.

Elektrische auto

Er zijn verschillende typen elektrische auto’s, waardoor er voor iedere rijder wat wils te vinden is. Zo zijn er auto’s die alleen op elektriciteit rijden, auto’s die alleen op elektriciteit rijden en die fossiele brandstof wel kunnen gebruiken om energie op te wekken en auto’s die zowel op elektriciteit als op fossiele brandstof rijden.

Bekende merken

Steeds meer bekende merken ontwikkelen een variant van de elektrische auto, maar de meest bekende is toch wel Tesla. Dit automerk verkoopt uitsluitend auto’s die alleen op elektriciteit rijden en ontwikkelde ’s werelds eerste vol elektrische sedan van hoogwaardige kwaliteit.
vaker met de fiets

Voordelen elektrische auto

Het grootste voordeel van elektrisch rijden is dat het beter is voor het milieu omdat een elektrische auto geen CO2 uitstoot. Daarnaast is het, na de eenmalige kostbare aanschaf, een goedkoper vervoersmiddel en is deze auto stiller dan auto’s op fossiele brandstoffen.

Nadelen elektrische auto

Nadelen van een elektrische auto zijn dat het opladen meer tijd in beslag neemt dan tanken, dat er nog niet veel openbare oplaadpunten zijn en dat de accu van een elektrische auto niet milieuvriendelijk is omdat de productie veel vervuiling oplevert.

Andere duurzame vervoersmiddelen

Juist het laatst benoemde nadeel, dat de productie van accu’s voor elektrische auto’s veel vervuiling oplevert, maakt dat het goed is om ook over duurzamere vervoersmiddelen na te denken. Natuurlijk hoeft dit je niet tegen te houden om een elektrische auto te rijden, maar het is goed dat je jezelf er wel van bewust bent dat het niet per se goed is voor het milieu. Als je elektrisch wilt rijden, kun je dit prima afwisselen met een duurzamer vervoermiddel zoals een koersfiets of een hybride fiets. Laat je elektrische auto vaker staan voor activiteiten die ook op de fiets kunnen, zoals woon-werkverkeer of het halen van de boodschappen. En pak je elektrische auto alleen voor lange afstanden. Dan geniet je toch van de voordelen van een elektrische auto en ben je nóg milieubewuster bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *