Om deze redenen laat je CO2 meten

Je weet vast dat de hoeveelheid CO2 niet te hoog mag zijn in je huis of pand. Een hoge concentratie CO2 geeft aan dat je last hebt van een slechte luchtkwaliteit. Vaak komt het voor dat gebouwen bijvoorbeeld slecht ventileren en dat er veel mensen aanwezig zijn. Hierdoor kan de concentratie CO2 al snel te hoog worden. Waardoor er gezondheidsrisico’s ontstaan.

Te hoge concentratie CO2

Een te hoge concentratie wordt dus vaak veroorzaakt door slechte ventilatie. Schadelijke organismen kunnen zich hierdoor samenkomen en worden niet meer weg geventileerd. Hierdoor ontstaan er risico’s voor de gezondheid van de mensen die zich in het pand bevinden. Maar hoe kom je er nu achter of er daadwerkelijk een te hoge CO2 concentratie is in je pand?

Zo meet je het CO2 gehalte in je pand

Je wilt er natuurlijk achter komen wat het CO2 gehalte is in je pand. En om hierachter te komen, kun je een adviesbureau inschakelen. Daarnaast zijn er laboratoria en ingenieursbureaus die je kunnen helpen met het meten van CO2. Door een luchtonderzoek uit te voeren komt men erachter of je een te hoge CO2 gehalte hebt in je pand. En op deze manier kun je gelijk ingrijpen. 

Op deze manier verhelp je een te hoog CO2 gehalte

Is er geconstateerd dat je een té hoog CO2 gehalte in je pand hebt? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Maar hoe doe je dit? Het is eigenlijk vrij simpel. Je moet ervoor zorgen voor een betere ventilatie. Door een betere ventilatie, zal de hoge concentratie CO2 afnemen. Hierdoor kunnen er speciale processen worden ingezet om voor een betere ventilatie te zorgen. Hier kan een adviesbureau je vaak mee helpen.

 

Daarnaast kan het zo zijn dat er andere zaken worden geconstateerd tijdens het luchtonderzoek. Denk hierbij aan gevaarlijke stoffen die zich door de slechte luchtventilatie hebben gevormd. Deze dienen te worden gedesinfecteerd en moeten gereinigd worden.

Het inschakelen van professionals

Ben je er zeker van dat je een te hoog CO2 gehalte in je pand hebt? Of zou je het eens willen laten controleren door een professional, om er zo zeker van te zijn? Dan dien je een bureau in te schakelen die een CO2 meting uitvoeren en verhelpen van eventuele problemen. Hiervoor kun je een professional inschakelen. Zij komen onderzoek doen om de luchtkwaliteit te meten. Vervolgens worden de metingen in het laboratorium onderzocht en wordt er een indicatie gegeven van het gehalte aan CO2. Ten slotte zal er advies worden gegeven om de problemen omtrent de luchtkwaliteit en CO2 te verhelpen. Hierdoor zal er altijd advies op maat worden gegeven zodat je zeker weet dat eventuele problemen juist worden opgelost.

 

Let er bij het kiezen van een adviesbureau altijd op dat er voldoende recensies te vinden zijn op het internet. Je wilt daarnaast een bureau waar men voldoende kennis en ervaring heeft om al je problemen op te lossen. Kies dus enkel een erkend bedrijf waarvan je zeker weet dat je ze kunt vertrouwen. Ten slotte wil je een eerlijke prijs betalen voor de metingen en het advies. Vraag dan ook altijd vooraf een offerte aan waarbij je vrijblijvend in je keuze bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *