Refurbished

We worden steeds meer gestimuleerd om stil te staan bij het milieu. Nadat we met onze neus op de feiten werden gedrukt, was het voor de gemiddelde Nederlander duidelijk: er moet verandering komen in ons consumptiegedrag. Steeds vaker denken we aan het milieu bij de aanschaf van nieuwe producten. Tegelijkertijd zien we fairtrade producten als paddenstoelen uit de grond schieten. Wanneer het gaat om etenswaren is het aanbod groot. Ook groene energiemaatschappijen spelen een centrale rol binnen ons leven. Maar hoe zit dat met de duurzaamheidskeurmerken voor elektronica? Die zijn slechts op enkele vingers te tellen en zijn bovendien nog niet eens bekend bij het grote publiek. Gek eigenlijk, zeker als je bedenkt hoe vaak we gebruik maken van elektronica. Daarom zetten we in dit artikel een duurzaam alternatief in de schijnwerper, een refurbished apparaat.

Refurbished: wat is dat?

Refurbished apparaten zijn bekende elektronica devices die gerecycled zijn. Denk bijvoorbeeld aan een laptop of smartphone die schoongemaakt en opgeknapt is. Na een flinke opruim- en schoonmaakbeurt wordt deze opnieuw in gebruik genomen. Refurbishen betekent dan ook vrij vertaald: ‘gerenoveerd, in een nieuw jasje steken’.

Refurbished mag nooit geassocieerd worden met een tweedehands product. In dit geval zijn er professionals bezig om de elektronica producten weer in nieuwstaat af te leveren. De elektronica moet enkele vakkundige stappen doorlopen, alvorens deze weer in gebruik genomen mag worden. Het enige nadeel van refurbishen is dat er soms gebruikerssporen op de elektronica kunnen zitten. Deze kunnen niet verwijderd worden. Refurbished elektronica kan afkomstig zijn van consumenten of de zakelijke markt. De grootste aanbieder vinden we op de zakelijke markt. Vaak kopen bedrijven in grote getalen elektronica op en gaan vervolgens na enkele jaren weer over op een nieuw model. De elektronica is dan nog in nieuwstaat en worden overgenomen om later als refurbished apparaten op de markt te verschijnen.

Waarom kiezen voor refurbished elektronica?

De productie van elektronica heeft een grote impact op het milieu. Tijdens het productieproces komen er schadelijke gassen vrij. Daarnaast zijn er gevaarlijke afvalresten. Zeker bij mobiele apparaten is dit het geval. Daarnaast zijn de omstandigheden tijdens het productieproces niet ideaal. Grondstoffen worden uitgeput, giftige stoffen worden niet op de juiste manier afgevoerd en er heersen slechte omstandigheden voor de werknemers. Wie denkt aan het milieu, kiest daarom voor refurbished.

Met een refurbished iphone 6 van telefoondiscounter.nl geniet je van een duurzaam alternatief. Wanneer je huidige smartphone het echt heeft begeven, kan je er natuurlijk voor kiezen om simpelweg een nieuwe aan te schaffen. Maar wat voor impact heeft dit op het milieu? Met een refurbished smartphone hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Daarnaast zien deze smartphones er als nieuw uit en werken ze optimaal. Je steentje bijdragen aan het milieu is nog nooit zo eenvoudig geweest, een paar krasjes op een nieuw device is dan ook helemaal niet zo’n groot probleem meer. Het aanbod van refurbished apparaten is tegenwoordig heel groot. Steeds meer grote namen zijn overtuigd van dit duurzame alternatief. In sommige gevallen wordt er zelfs een lange garantie gegeven op de duurzaamheid van het product. Zo geniet je van een lange levensduur, garantieperiode én een beter milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *