Een schoner Nederland met bamboe ondergoed!

Onder het mom: alle kleine beetjes helpen, zijn we tegenwoordig steeds innovatiever bij het vinden van oplossingen voor ons huidige milieuprobleem. Wanneer je je wilt inzetten voor het milieu – en je leven niet direct radicaal wilt omgooien – zullen alle kleine beetjes al effect hebben. We hoeven niet allemaal grootschalige aanpassingen te maken om ons steentje bij te dragen. Kijk alleen maar naar onze garderobe en met name ons ondergoed. Grote kans dat je bij de aanschaf hiervan niet direct aan het milieu denkt. Als het maar lekker zit en je natuurlijk genoeg in de kast hebt liggen. Laat dit dan ook juist de perfecte manier zijn om in jouw alledaagse leven net wat vaker aan een schoner Nederland te denken. Let’s start with bamboo!

Bamboe ondergoed? Wat is dat?!

Hoewel bamboe ondergoed heel snel een plekje in de boxerwereld heeft veroverd is nog niet iedereen bekend met dit bijzondere materiaal. Wanneer we denken aan bamboe, denken we nog steeds vooral aan die prachtige afbeeldingen van panda’s in de natuur met een bamboestronk in de mond. Maar hoezo wordt hier dan opeens ondergoed van gemaakt? Wat is eigenlijk het voordeel van bamboe ondergoed? En waarom draagt dit mede bij aan een schoner Nederland?

Bamboe ondergoed wordt gemaakt van de bamboeplant. Het onderhouden van een bamboeplant is veel milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld het onderhoud van een katoenplant. Bovendien groeit bamboe veel sneller en is het biologisch afbreekbaar. Daarnaast heeft bamboe meer dan genoeg aan natuurlijke regenval en zullen er geen pesticiden nodig zijn om de plant mooi te houden. Kortom, het telen van bamboe gebeurt een stuk duurzamer dan die van simpel katoen. Een groot voordeel.

De voordelen van bamboe ondergoed

Hoewel de teelt van bamboe een stuk duurzamer is, betekent dit natuurlijk niet automatisch dat het vervaardigen van bamboe ondergoed ook direct duurzamer is. Dit hangt af van het productieproces. Wanneer dit via een zwaar mechanisch en niet-milieuvriendelijk proces zal gebeuren, is het maken van bamboe ondergoed net zo min duurzaam als katoen.

Gelukkig hebben vrijwel alle makers van duurzaam ondergoed hier een goede oplossing voor gevonden. Ze gebruiken zowel duurzame mechanische processen als een zogenaamd viscose-proces. Toch zijn ze er nog niet. Bij het vervaardigen van duurzaam ondergoed wordt het milieu nog steeds enigszins belast. Naar verwachting zal hier de komende jaren echter hard aan gewerkt worden én, moeten we toegeven, is het nog altijd de meest duurzame keuze.

Natuurlijk zijn er nog meer redenen om voor bamboe ondergoed te kiezen. Dit materiaal heeft een aantal heerlijke voordelen waar jouw billen je later dankbaar voor zullen zijn. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje:

  • Bamboe ondergoed wordt vaak geprezen omdat het zo zijdezacht Wanneer je je hand over bamboe laat glijden, zal je direct merken dat dit gladder is dan elk ander materiaal wat je ooit in je handen hebt gehouden. En geloof ons, dat voelt heel prettig om je billen.
  • Ondergoed van bamboe is tevens zeer geschikt voor mensen die kampen met allergieën of een gevoelige huid. Bamboe beschikt van nature over een antibacterieel Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over uitslag down under.
  • En last but not least: bamboe beschikt ook nog eens over een zeer lange levensduur. Bamboevezels zijn ongelooflijk sterk, waardoor het ondergoed enorm lang mee zal gaan. Het maakt niet uit hoe vaak je je ondergoed in de wasmachine stopt, ze blijven altijd kreukvrij en vormvast. Hierdoor doe je ontzettend lang met je ondergoed en zal je als gevolg het milieu uiteindelijk ook nog eens minder belasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *