E-bike

Fietsen is iets waar wij als Nederlanders wereldwijd bekend om staan. Ondanks dat blijft het aantal auto’s gestaag toenemen en verdwijnen de fietsen voor plezierritjes. Waarom niet gewoon met de fiets naar het werk? Veel mensen komen met argumenten over de afstand of het weer. Uiteraard weten we ergens wel dat dit geen enkel probleem hoeft te zijn. Met de komst van de e-bike zijn afstanden geen enkel probleem meer en ook op schrille weersomstandigheden kun je je kleden. Wat we vaak vergeten is dat als we allemaal op de fiets naar ons werk zouden gaan, ons milieu er een stuk beter voor zou staan. En dan spreken we nog geen eens van de voordelen voor onze fysieke gesteldheid. Wil je een e-bike kopen, maar ben je nog niet overtuigd van alle voordelen? Lees dan snel verder.

elektrische fiets

Is de e-bike wel zo duurzaam?

Er zijn veel tegenstanders van de e-bike. Veel mensen vinden het helemaal niet zo’n duurzame manier van vervoeren. De fiets loopt immers op een motortje en vergt veel energie en onderhoud. Ook in aanschaf is een e-bike best prijzig. Natuurlijk kloppen al deze argumenten, maar er is ook iets waar zij niet bij stilstaan: de e-bike zorgt ervoor dat mensen sneller hun auto laten staan. Doordat ze met deze fiets gemakkelijk grote afstanden kunnen afleggen, is het veel aanlokkelijker om de auto te laten voor wat het is. Dat betekent minder files en luchtvervuiling! En dan levert de e-bike inderdaad enorm veel voordelen op voor ons milieu.

Voordelen van de e-bike voor jou

Door weer en wind op een fiets zitten is nou niet echt het ideale plaatje van veel mensen op de vroege morgen. Iedereen zal wel begrijpen dat je dan liever de auto pakt. Toch wordt het nemen van de fiets naar het werk enorm gestimuleerd door verschillende bedrijven en instanties. Het geeft namelijk niet alleen enorme voordelen voor het milieu als meer mensen met de fiets naar het werk gaan, maar het is ook beter voor de gezondheid van de werknemers. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat bedrijven die het fietsen stimuleren te maken hebben met gezondere werknemers. Dit resulteert in lagere verzuimpercentages, minder ziektekosten en een hogere efficiëntie in het werkproces. Een win-win situatie voor iedereen dus!

is e-bike wel duurzaam

Lagere reiskosten

Naast alle bovenstaande voordelen voor het milieu en de gezondheid is er nog 1 groot voordeel, dat we niet onvermeld kunnen laten: je reiskosten zullen extreem verminderen. Natuurlijk is de aanschaf van een e-bike niet goedkoop en vergt het, net zoals bij een auto, het nodige onderhoud. Maar als je alleen al gaat kijken naar wat je bespaart op benzinekosten zal je werkelijk verstelt staan! En wat dacht je van het dagelijkse CO2 uitstoot dat je verliest? Als je vaker de fiets pakt en de auto meer laat staan heeft dit niet alleen gevolgen voor het milieu, maar ook nog eens voor je gezondheid. Allemaal redenen dus om zo snel mogelijk over te stappen op een e-bike.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *