karasystemsenergy

Bio-energie is niks anders dan elektriciteit, warmte of gas die gewonnen wordt uit organisch materiaal. Een paar voorbeelden van organische materialen zijn: hout, groente-, fruit- en tuinafval, rioolslib en mest. Het grootste voordeel van organisch materiaal is dat het niet opraakt in tegenstelling tot bijvoorbeeld aardolie en steenkool. Driekwart van alle duurzame energie in Nederland wordt gemaakt van biomassa. Hoe ontstaat bio-energie? Bio-energie ontstaat door vergisting van de bovenstaand genoemde organisch materiaal. Waar wordt de geproduceerde bio-energie voor gebruikt? De geproduceerde energie wordt voor verschillende dingen gebruikt, zoals brandstof voor voertuigen, verwarming van huizen en het opwekken van elektriciteit voor verlichting. Het verbranden wordt vaak verricht door een biomassa installatie die ervoor zorgt dat de verbranding zo effici├źnt en effectief mogelijk gaat.

Waarom Bio-energie

De fossiele brandstoffen raken op, zoals aardolie en steenkool. Dit zijn ook plantenresten, alleen zijn deze miljoenen jaren geleden gevormd. Alle fossiele brandstoffen gaan zo snel op dat de natuur de tijd niet heeft om te blijven produceren. Wat het grote nadeel is van fossiele brandstoffen is dat het bij verbranding CO2 de atmosfeer in stoot. Dit geeft een broeikaseffect als gevolg, en dit heeft weer grote invloeden op klimaatveranderingen. Dit is ook het geval bij het verbranden bij biomassa, maar word er bij het verbranden van een plant gelijk weer een nieuwe geplant. Planten doen er namelijk geen miljoenen jaren over om te groeien. Dit is dan ook de reden om biomassa in gebruik te nemen. Wat ook een groot voordeel is van bio-energie is dat het veel goedkoper is dan fossiele brandstoffen.

Toekomst bio-energie

Voor het produceren van bio-energie heb je de beste machines en technologie├źn nodig. Biogas en bio-energie zal zich de komende jaren meer gaan ontwikkelen, omdat de fossiele brandstoffen snel op zullen raken. En mensen wel een voorraad moet hebben voordat het daadwerkelijk alles op is. Er moet een oplossing komen voor iedereen en voordat alle fossiele brandstoffen op zijn. Over een aantal jaar zullen mensen het afval niet meer weggooien, maar zullen het opslaan in een eigen een opslagtank, zo kan men eigen energie opwekken met eigen afval. Dan zul je denken dit gaat toch stinken? Daar wordt tegen die tijd wel wat op gevonden. Als iedereen zon opslagtank heeft zijn er minder fossiele brandstoffen nodig tot helemaal niet, dit is niet alleen beter voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Zo komen er minder veel slechte uitlaatgassen en CO2 in de lucht dus neemt het broeikaseffect niet toe. Dit zorgt ervoor dat de aarde niet zo snel opwarmt als dat het nu doet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *