Hoe creëer je gemakkelijk en snel meer privacy in huis

Zit jouw woon-, slaap- of badkamer heel erg dicht aan de weg waar veel mensen voor langs lopen. Dan is het wel fijn dat je op een makkelijke manier meer privacy kan creëren. Het gebruik van gordijnen is niet altijd verstandig zoals bijvoorbeeld in de badkamer. Door het vocht zullen deze gaan stinken en uiteindelijk misschien zelfs schimmelen. Dat wil je uiteraard voorkomen omdat dit niet gezond is. Alleen wat kun je wel gebruiken voor op de ramen in huis voor privacy? Er wordt vaak gedacht dat je de ramen dan 100% moet afplakken met bijvoorbeeld zwart raamfolie. Gelukkig is dat niet het geval omdat dan ook gelijk al het licht wegvalt in huis. Wat je wel kunt gebruiken in gezandstraald- of melkglas folie. Dit is een mat folie welke nog wel licht doorlaat maar waar je niet doorheen kan kijken. Je ziet door het folie alleen vage schimmen maar verder niks. Een goede en makkelijke oplossing voor meer privacy dus! Ben je nog op zoek naar zo een soort folie? Bij www.raamfolieonline.nl vind je een uitgebreid assortiment hiervan. Ook hebben wij geschikte privacy folie voor dubbelglas en HR++ glas.

Hoe breng je raamfolie aan?

Als je dan het folie in huis hebt om privacy te creëren is het tijd te gaan kijken hoe je het aanbrengt. Voordat je begint heb je een aantal spullen nodig: een rolmaat, Stanleymes, rakel vilt en plantenspuit. Dan nu de stappen die zorgen voor een prachtig eindresultaat:

 

  • Voordat je kunt beginnen met plakken ga je het raamfolie op maat snijden. Gebruik hiervoor de maten van het raam maar houdt wel een iets ruimere afmeting aan. Hiermee voorkom je dat je met plakken toch net iets te weinig hebt en je het folie niet kan gebruiken.
  • Raamfolie plakt alleen op een raam welke helemaal schoon en vetvrij is. Maak daarom het raam goed schoon met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je al het vuil en eventueel vet.
  • Verstandig is om het folie nat aan te brengen. Spray hiervoor het raam nat met een plantenspuit. Dit zorgt ervoor dat het folie niet direct vastzit maar het nog iets gecorrigeerd kan worden.
  • Op elk raamfolie zit een beschermlaag. Het is niet aan te raden deze in zijn geheel te verwijderen. Hierdoor heb je namelijk risico dat het folie aan elkaar gaat kleven. Verwijder het folie daarom met stukjes van circa 10 centimeter tegelijk.
  • Dan is het nu tijd om echt te beginnen met plakken. Begin in een hoek en ga zo verder over het hele raam. Zo heb je gelijk een lijn welke je kunt volgen.
  • Als je dit hebt gedaan is het tijd het water onder het folie uit te halen. Dit kun je doen door met de rakel vilt van het midden naar de zijkanten te wrijven. Leg wat handdoeken neer om het te veel aan water op te vangen.
  • Als je aan het begin iets extra hebt afgesneden kun je dit nu wegsnijden met het Stanleymesje. Als je dit hebt gedaan ben je klaar en kun je genieten van je privacy!

 

Is het ook tijdelijk te gebruiken?

Woon je in een huurwoning of ben je aan het verhuizen en wil je het tijdelijk aanbrengen? Dan is dat ook zeker mogelijk! Je kunt het folie namelijk na een tijdje gewoon weer verwijderen. Wel is het zo hoe langer het er op zit hoe vaster het gaat zitten. Is dit het geval? Verwarm het dan iets voor met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag week en kun je het gemakkelijker verwijderen. Eventuele lijmresten kun je verwijderen met stickeroplosser. Is het echt voor een hele korte tijd? Dan kun je ook overwegen statisch folie op te plakken. Hier komt geen lijmlaag bij kijken en bij verwijderen is het ook een kwestie van loshalen en klaar. Statisch folie is altijd wel iets duurder maar wel het overwegen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *