elektrisch rijden is de toekomst

De elektrische auto is geen toekomst muziek meer. Langzaam maar zeker begint deze auto de Nederlandse wegen te domineren. Er vinden momenteel op de weg en in de politiek dus ook wat veranderingen plaats omtrent (elektrisch) rijden.

Bijtelling elektrisch rijden gewijzigd
Wie voor 1 januari 2014 een elektrische auto leaset heeft tal van voordelen, maar dat gaat veranderen. Het plan van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën is bijvoorbeeld dat de bijtelling op volledig elektrische auto’s vanaf volgend jaar naar 4 procent gaat. Dit in plaats van de voorgestelde 7 procent. De bijtelling van 7 procent zou gelden voor zowel elektrische als hybride auto’s. Alleen de bijtelling voor  elektrische auto’s wordt nu verlaagd. Hiermee moet het voor autorijders ook aantrekkelijker worden om voor een elektrisch model te kiezen.

Reguliere looks, elektrische motor
Veel automerken hebben inmiddels elektrische modellen. Maar ze gaan daar allemaal anders mee om. De trend is nu om van reguliere modellen ook een elektrische versie te maken. Van deze twee zit het verschil hem vaak alleen maar in de motor en de transmissie die vervangen zijn door een elektromotor en batterijen. Je ziet dus niet dat je elektrisch rijdt. Natuurlijk hoor je het wel, of juist niet, want een elektrische wagen rijdt heel stil.

Tesla
Je hebt natuurlijk ook merken die elektrische auto’s van de grond af opbouwen. Deze modellen zijn specifiek voor elektrisch rijden ontworpen. Eén van de merken die nu hoge ogen gooit met elektrische auto’s, is Tesla. Hun eerste was de Roadster, een kleine sportauto met erg goede prestaties. De prijs was hoog, maar het model heeft veel mensen anders over elektrisch vervoer doen denken. Het is wachten op de eerste betaalbare elektrische auto’s met echte killer-eigenschappen. Maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *