Wat zijn de betere zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een prachtige methode om op de energierekening te besparen. Mogelijk kun je zelfs alle benodigde energie eruit opwekken, zodat je de aanschafskosten er nog sneller uit weet te halen. Om een dergelijk gunstig en rendabel resultaat te behalen, is het wel raadzaam om je goed te verdiepen in de mogelijkheden, zodat je de betere zonnepanelen aanschaft die een goed rendement kunnen opleveren. Om de vraag: ‘wat zijn nu de beste zonnepanelen?’ te kunnen beantwoorden, zijn daarom andere aandachtspunten waar je eerst een duidelijk beeld over zult moeten verkrijgen.

Hoeveel zonnepanelen zijn nodig?

De opbrengst die uit het gebruik van zonnepanelen te behalen valt, hangt af van hoeveel energie jouw huishouden per jaar verbruikt. Het is daarbij belangrijk te beseffen dat hoe groter het gezin is, of het aantal medewerkers binnen een bedrijfspand, hoe meer energie er zal worden verbruikt. Een zonnepaneel kan maar zoveel energie opwekken. Hoe groter het gezin, hoe groter het verbruik en daardoor zul je een groter aantal zonnepanelen moeten plaatsen om de gewenste hoeveelheid energie te genereren. Daarbij komt nog dat ook de kosten voor installatie zullen oplopen.

oppervlakte dak

Het dakoppervlak bepaalt het aantal zonnepanelen

Naast het verbruik aan energie bepaalt ook de grootte van het dakoppervlak het aantal zonnepanelen dat geplaatst zal worden. Wanneer je een groter dak hebt, zul je gemakkelijker meer zonnepanelen kunnen plaatsen dan wanneer je een kleiner oppervlakte tot je beschikking hebt. Hierdoor is er een limiet aan het aantal dat geplaatst kan worden. Indien je meer zonnepanelen nodig hebt om de gewenste hoeveelheid vermogen te behalen, zul je moeten overwegen of een deelrendement acceptabel voor je is. Je bespaart immers alsnog op de energierekening, waardoor de investering alsnog rendabel kan zijn.

Zoveel verschillen, zoveel mogelijkheden

Om tegemoet te komen aan de meest uiteenlopende situaties, zijn er verschillende typen zonnepanelen in omloop. Niet iedereen verbruikt evenveel energie. Daarom zijn er ook verschillen in de hoeveelheid Watt dat elk type zonnepaneel opwekt. Je kunt dus een overweging maken in het aantal zonnepanelen dat je plaatst, maar daarnaast ook in de hoeveelheid Watt dat deze genereren. Met een ruim dakoppervlak kun je bij een jaarlijks energieverbruik van 3.750 kWh per jaar kiezen voor meerdere zonnepanelen van elk 270 Wp. Indien je minder zonnepanelen kunt plaatsen, valt je keuze daarentegen wellicht eerder op zonnepanelen van elk 300 Wp, om alsnog dezelfde hoeveelheid energie te verkrijgen.

Legplan voor zonnepanelen

Om de betere zonnepanelen te selecteren, kun je vooraf beter eerst een legplan maken. Hierdoor krijg je goed in beeld hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden en hoeveel Watt elk dient op te leveren. Zo voorkom je onnodige kosten door aanschaf van te veel panelen en verlies in rendement wanneer deze te weinig energie zouden opleveren. Door je te verdiepen in de verschillende soorten zonnepanelen, kun je bepalen welke voor jouw situatie de betere keuze zijn. De overweging “wat zijn de betere zonnepanelen?” hangt helemaal af van wat je zoekt en nodig hebt, om te kunnen voorzien in je jaarlijkse energieverbruik.

legplan zonnepanelen

bron: https://www.allesoverbouw.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *