Zonnepanelen, je ziet ze tegenwoordig overal en op ieder dak zijn ze herkenbaar. De grote zwarte platen die meestal in groepsverband op de daken liggen zorgen voor veel financiële voordelen. Daarnaast dragen zonnepanelen ook bij aan een beter milieu en zorgen ze voor minder vervuiling. Ze vereisen weinig onderhoud en de meeste zonnepanelen hebben een levensduur van minimaal 20 jaar. Je kunt al merken dat er veel voordelen zitten aan het hebben van zonnepanelen, maar je moet ze natuurlijk wel aanschaffen. Het aanschaffen van zonnepanelen is behoorlijk duur en veel mensen huren daarom zonnepanelen. Echter, betaalt het zichzelf wel terug omdat je veel financieel voordeel eruit kunt halen. In dit artikel lees je meer over het plaatsen van zonnepanelen en de verschillende voordelen.

Zonnepanelen installateur

Wanneer je zonnepanelen wilt laten installeren op je dak, is het van belang dat je een vakkundige zonnepanelen installateur vindt. Vraag bij de partij die de zonnepanelen verkoopt naar de expertise en ervaring van de zonnepanelen installateur. Bij SolarWatt zonnepanelen hebben ze installateurs met veel ervaring en weten ze precies hoe ze het moeten aanpakken. De installateur kan een duidelijk legplan maken voor de zonnepanelen die je op het dak wilt plaatsen. Hierbij maakt de aanbieder schaduw simulaties zodat er gekeken kan worden waar de zonnepanelen het meeste zonlicht opvangen. In de meeste gevallen komt er een expert langs, die het legplan helemaal handmatig maakt.

Waarom zonnepanelen duurzaam zijn

Door zonnepanelen op je dak te leggen, ben je juist milieubewust bezig. Je wekt je eigen groene stroom en je bent niet langer afhankelijk van fossiele brandstoffen die vervuilend werken. Je verlaagt je eigen CO2-uitstoot en dit betekent dat je woning een groene energielabel krijgt. Vooral voor grote ondernemingen met een groot kantoorpand zijn zonnepanelen die ideale oplossing. Een flinke investering die zich binnen enkele jaren terugbetaald, ideaal toch?

Btw-teruggave en subsidies

Omdat de overheid het gebruik van zonnepanelen stimuleert, kun je bij de belastingdienst de kosten van de btw terugvragen. Wanneer je veel zonnepanelen aanschaft, is dat natuurlijk ideaal en kun je veel geld terug verwachten. Voor een gemiddeld huishouden met zonnepanelen is dit op zijn minst 900 euro. Het is van belang dat je naar de aankoop binnen 3 maanden de btw terugvraagt aan de belasting. In sommige gevallen zijn er ook subsidies beschikbaar waarvoor je eventueel in aanmerking komt. Je kunt op het internet zoeken welke subsidies er zijn en wat de voorwaarde zijn.

Besparen

Het aanschaffen van zonnepanelen kost veel geld en het is een flinke investering. Je kunt wanneer de zonnepanelen geïnstalleerd zijn direct de voordelen ervan inzien. De besparing op de elektriciteitsrekening komt ieder jaar terug en binnen enkele jaren is de investering volledig afbetaald. De energieprijzen van grijze stroom gaan alleen maar omhoog en daarom is het nog voordeliger om gebruik te maken van zonnepanelen. Heb je te veel energie opgewekt? Perfect, want je kunt dit verkopen aan de leverancier en hier geld aan verdienen. Een gemiddeld huishouden bespaart ongeveer 600 euro aan elektriciteitskosten per jaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *