De meestvoorkomende soorten zonnepanelen

Als u van plan bent zonnepanelen te installeren, hebt u waarschijnlijk gemerkt dat er verschillende soorten panelen op de markt zijn. Zonnepanelen verschillen niet alleen qua esthetiek, maar ook qua prestaties. In het algemeen variëren de soorten zonnepanelen in capaciteit, energie-efficiëntieniveau en totale installatiekosten. Om u te helpen een weloverwogen keuze te maken, volgen hier de belangrijkste verschillen tussen de drie meestvoorkomende soorten zonnepanelen. Op deze manier krijg je een idee welke aspecten belangrijk zijn voor jouw energiebehoeften.

Zonnepanelen gemaakt van dunne film

Dunne-filmpanelen worden van verschillende materialen gemaakt, waardoor ze goedkoper zijn in aanschaf. Zij gebruiken slechts een fractie van het materiaal en vereisen minder energie in het totale productieproces. Dit komt doordat kristallijne zonnepanelen bij extreme temperaturen moeten worden geproduceerd, terwijl bij dunne-filmprocessen veel minder warmte nodig is. Dit biedt een aantal voordelen, zoals een lager materiaalverbruik, een kortere terugverdientijd en een betere mobiliteit. Deze eigenschappen betekenen echter dat dunne-film panelen minder efficiënt zijn dan de andere twee opties.

Zonnepanelen gemaakt van monokristallijn en polykristallijn

Zowel monokristallijne als polykristallijne zonnepanelen hebben siliciumcellen. Monokristallijne zonnepanelen staan erom bekend dat ze van een zeer zuiver soort silicium worden gemaakt. Hierdoor zijn ze bijzonder efficiënt in het omzetten van zonlicht in elektriciteit. Bovendien nemen zonnepanelen op basis van monokristallijne zonnecellen de minste ruimte in beslag. Polykristallijne zonnecellen daarentegen bestaan uit fragmenten van siliciumkristallen. Hierdoor zijn ze goedkoper maar minder efficiënt dan monokristallijne exemplaren.

Welk type paneel is eigenlijk het beste voor u?

De keuze van het type zonnepaneel hangt grotendeels af van de specifieke kenmerken van uw woning en woonsituatie. Voor mensen die veel ruimte hebben voor zonnepanelen, zijn polykristallijne panelen, die een lager rendement hebben en minder kosten, een goede optie. Als u minder ruimte hebt en maximaal wilt besparen op uw energierekening, zijn monokristallijne zonnepanelen met een hoog rendement aan te bevelen.

Dunne-film panelen zijn geschikter voor daken die het extra gewicht van traditionele zonne-installaties niet kunnen dragen. Hoewel dunne-film panelen minder efficiënt zijn, zijn zij een ideale optie voor grotere gebieden die zich dat kunnen veroorloven. Dunne-film panelen worden ook veel gebruikt wanneer draagbare zonnesystemen nodig zijn, zoals op kampeerwagens of boten.

Voor professioneel advies over zonnepanelen bij u in de buurt, neemt u contact op met Zonnekeus.nl, de specialist die u op weg kan helpen naar het produceren van uw eigen duurzame energie.  Zo ben je ervan verzekerd dat je kiest voor hoogwaardige zonnecellen met een uitstekend rendement!

De meestvoorkomende soorten zonnepanelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *