Jouw huis verduurzamen doe je zo

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen bezig om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Er zijn natuurlijk veel verschillende acties die je zou kunnen ondernemen zoals bijvoorbeeld geen vis en vlees meer eten of alleen maar met ov en de fiets te reizen. Dit zijn wel acties die veel impact kunnen hebben in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er ook een opties waarbij je maar één keer iets hoeft te veranderen en er verder niet naar om hoeft te kijken. Dit kan door je huis te verduurzamen! Ben je benieuwd naar de voordelen van het verduurzamen van je je huis of hoe je dit het beste zou kunnen doen? Lees dan snel verder.

Hoe verduurzamen?

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je huis te verduurzamen. Je zou bijvoorbeeld je huis beter kunnen isoleren. Hierdoor blijft in de winter de warmte beter in je huis waardoor je het niet steeds opnieuw hoeft te verwarmen. Daarnaast blijft het huis ook koeler in de zomer waardoor je geen fan of airco hoeft te gebruiken. Je zou daarnaast ook zonnepanelen op je dak kunnen installeren waardoor jezelf je eigen groene energie kan gebruiken in plaats van van de energiemaatschappij.

Voordelen

Er zijn veel verschillende voordelen aan het verduurzamen van je huis. Een bekend voordeel is dat woningisolatie én zonnepanelen natuurlijk de energiekosten verminderd. De andere voordelen van het verduurzamen van je huis zijn:

  • het huis wordt meer waard wanneer het verduurzaamd is, wat natuurlijk fijn is wanneer je het huis zou willen verkopen en het een goede investering is.
  • Bij een goed geïsoleerd huis komt er minder geluid van buitenaf het huis in, waardoor je minder overlast zal ervaren van de geluiden uit de omgeving.
  • Als het huis goed geïsoleerd is dan kan tocht en vocht minder goed het huis binnen waardoor er minder kans op schimmel bestaat.
  • Soms kan je subsidies krijgen voor het isoleren van je huis en voor het installeren van zonnepanelen.
  • De verduurzaming financieren kan bijvoorbeeld door geld te lenen, maar doordat je geld bespaard om de energiekosten (en met een subsidie) kan je de lening zo weer afbetalen!
  • De zonnepanelen zijn goed voor het milieu omdat bij de energie die opgewekt wordt geen CO2 vrijkomt.
  • Je hebt bijna geen omkijken naar de zonnepanelen nadat ze geplaatst zijn omdat ze weinig onderhoud vereisen.
  • Zonnepanelen hebben een lange levensduur waardoor de investering het zeker waard is.

 Tip: door een persoonlijke lening te nemen kan je gemakkelijk investering in je huis verduurzamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *