3 tips bij het verduurzamen van jouw bedrijf.v1

De EU heeft verschillende doelen gesteld voor de komende jaren op het gebied van duurzaam leven. Hierbij spelen bedrijven een essentiële rol. Zij zijn het voorbeeld voor een duurzaam bestaan. Als zij duurzamer weten te produceren, zal dit zeer effectief zijn voor het verminderen van de CO2-uitstoot in ons land en het reduceren van de klimaatverandering. Bovendien heeft het ook een financieel voordeel voor bedrijven om verder te verduurzamen. Niet alleen vanwege financiële tegemoetkoming door de overheid, maar ook doordat zij mogelijk meer kunnen besparen op hun energierekening. Dat laatste is zeker in de huidige tijden van essentieel belang om de kosten binnen het bedrijf verder omlaag te krijgen. Maar wat kun jij doen voor de verduurzaming van jouw bedrijf? Welke mogelijkheden zijn er om niet alleen geld te besparen, maar ook je bijdrage aan de wereld te leven? Hieronder zetten we 3 tips op een rijtje.

1.    Maak gebruik van zakelijk energieadvies

Verduurzamen is lastig als je geen inzicht hebt in het probleem. Veel ondernemers weten niet precies op welke punten ze kunnen verduurzamen. Hierdoor laten ze kansen regelmatig liggen. Zonde natuurlijk. Daarom is het verstandig om van zakelijk energieadvies gebruik te maken. Er zijn verschillende experts die ondernemers willen helpen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan ELIX. Hierbij beschik je niet alleen over een professioneel advies, maar ook over de handvaten om dit proces in de praktijk uit te voeren. Dit bespaart tijd, geld en moeite.

2.    De energiezuinigheid op kantoor verbeteren

Het is bij veel kantoren slecht gesteld met de energiezuinigheid. Met name op het gebied van verwarming en licht kan er veel worden verbeterd. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Allereerst door eens goed naar de huidige lichtbronnen te kijken. Van welke lichtbronnen maak je nu gebruik? Als er nog conventionele lichtsoorten worden gebruikt, is het eerst zaak om deze te vervangen voor energiezuinige verlichtingen. Ook is het verstandig om voor een bewegingssensor of lichtschakelaar te kiezen. Op die manier blijven lampen niet onnodig branden, waardoor je ongemerkt veel elektriciteit kunt besparen.

De energierekening wordt vandaag de dag meer en meer bepaald door het gasverbruik. Het verwarmen van je bedrijf is duurder dan ooit. Mede door de oorlog in Oekraïne. Daarom is het belangrijk dat hier zoveel mogelijk op bespaard wordt. Dat is niet alleen goed voor de energierekening, maar ook voor de wereld om je heen. Doe dit bijvoorbeeld door het pand beter te isoleren en zo warmteverlies te voorkomen.

3.    Blaas oud kantoormeubilair nieuw leven in

Natuurlijk wil je dat jouw medewerkers comfortabel kunnen werken. Daar past goed kantoormeubilair uiteraard bij. Dit betekent echter zeker niet dat je alles nieuw moet kopen. Het is juist goed om kantoormeubilair her te gebruiken. Zowel voor het milieu als de portemonnee. Verlaag jouw ecologische voetafdruk door oud kantoormeubilair nieuw leven in te blazen. Vaak zijn er enorme pareltjes te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Zo worden relatief nieuwe inboedels te koop gezet bij een faillissement. Doe hier je voordeel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *