Het gebruik van duurzame energie

Duurzame energie zelf opwekken

Vooral de laatste jaren worden we overspoeld met berichten dat het verstandig is om de eigen duurzame energie op te wekken. We ondervinden nu ook aan den lijve dat we sterk afhankelijk zijn van de energie die door andere landen worden geleverd. De energieprijzen rijzen de pan uit. Het wordt zo langzamerhand allemaal onbetaalbaar. De gasprijzen stijgen naar een ongekende hoogte, maar ook de energierekening die we moeten betalen om ons huis te verwarmen. Daarom is het goed dat we zowel privé als zakelijk gaan bekijken of het verstandig is om uw eigen energie op te wekken.

Een duurzaam ondernemer

Als u een zaak heeft, dan heeft u daar ook veel energie voor nodig. U zult het als zakelijke duurzaam ondernemerzeker merken dat u maandelijks veel meer aan energiekosten kwijt bent, dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Wanneer u als duurzaam ondernemer van plan bent om zonnepanelen te laten plaatsen, kunt u gebruikmaken zonnepanelen zakelijk. De zonnepanelen zakelijk worden gesubsidieerd door de overheid.

Subsidie voor de zakelijke ondernemer

Door middel van de SDE++ subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) stimuleert de overheid het reduceren van de CO2 uitstoot en het opwekken van de duurzame energie. Als duurzaam ondernemer is het aantrekkelijk om daarvan gebruik te maken. Met de SDE++ subsidie ontvangt u voor uw zonnepanelen zakelijk een vergoeding per opgewekte kWh gedurende een periode van 15 jaar.

Het opstellen en aanvragen voor de SDE++ subsidie

Een keer per jaar wordt de SDE++ subsidie door de overheid opgesteld. Als u een duurzaam ondernemer bent en daar gebruik van wilt maken, moet u ervoor zorgen dat u alleen gedurende die periode de aanvraag doet. In juni is er een bedrag van 11 miljard euro beschikbaar gesteld voor deze vorm van subsidie. Het is wel belangrijk dat u eerst de voorwaarden, waaraan u moet voldoen goed doorleest, om gebruik te kunnen maken van deze regeling .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *