Duurzaamheid bevorderen met behulp van een energiepartner

Vandaag de dag zijn er meer dan genoeg duurzame energiebronnen die te benutten zijn om de druk op het milieu te verminderen. Het is geen geheim dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt en de overheid probeert vele methoden uit om dit te bevorderen. De overstap naar duurzaamheid moet stapsgewijs worden gezet, iets waar zowel bedrijven als particulieren aan kunnen bijdragen. 

Voor ondernemingen kan het lastig zijn om aanpassingen te maken in de manier waarop zij opereren. Eigenaren weten zelden hoeveel energie hun bedrijf daadwerkelijk verbruikt. Wanneer dit bekend is, is het nog maar de vraag op welke manier er verandering in gebracht kan worden. De hulp inschakelen van een energiepartner kan hier inzicht in brengen en adviezen opleveren die ondernemers kunnen toepassen. 

Het verloop van een energiescan

Inzicht krijgen in hoeveel energie je verbruikt is de basis om te kunnen gaan besparen en de stap naar duurzaamheid te zetten. Zo’n energiescan kun je aanvragen bij een energiepartner, die vervolgens een specialist naar jouw locatie stuurt om deze scan uit te voeren. Energiescans bestaan uit een reeks van onderzoeken en analyses waaruit blijkt naar welke apparaten en elektronica de meeste energie gaat. 

Na afloop van de scan kan er advies gegeven worden door de specialist over manieren waarop het best bespaard kan worden binnen het desbetreffende bedrijf. Deze adviezen kunnen voor allerlei gebieden gelden, zoals de verwarming of de belichting. 

Advies van een energiepartner

Advies dat gegeven wordt door een energiespecialist, kan betrekking hebben op een groot aantal verschillende aspecten binnen bedrijven. Voorbeelden van adviezen die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld een lijst van apparatuur binnen het bedrijfspand die duurzamer kunnen worden aangeschaft omdat zij in verhouding veel energie verbruiken. Natuurlijk worden de bevindingen die de specialist tijdens het uitvoeren van de scan heeft gedaan ook gedeeld met de bedrijfseigenaar. 

Het advies dat wordt gegeven, is altijd op maat bedacht voor het desbetreffende bedrijf. Veranderingen die aangebracht kunnen worden zijn daarom realistisch en hoeven niet al te veel tijd, moeite en geld te kosten. 

Manieren om te besparen als bedrijf

Ondernemers die ervoor hebben gekozen om een energiescan uit te laten voeren door een energiepartner met opvolgend advies, hebben de mogelijkheid deze tips te implementeren binnen het bedrijf. Deze tips zijn soms ontzettend simpel, maar kunnen een groot verschil maken in de energierekening én voor het milieu. 

Besparen tijdens feestdagen is één van deze eenvoudige aanpassingen die gedaan kunnen worden. Ondernemingen laten vaak het licht aan op dagen dat er niemand aanwezig is binnen het pand. Dit kan een makkelijke manier zijn om te besparen zonder hiervoor geld neer te moeten leggen. Een kijkje nemen naar het contract dat met de energieleverancier is afgesloten om te controleren of je teveel betaald, is ook een makkelijke manier om wat te besparen. 

Aanvragen van een subsidie

Andere maatregelen nemen om een duurzame positie in te nemen als bedrijf, kunnen soms duur uitvallen. Zonnepanelen, windenergie en waterenergie zijn hier voorbeelden van. Zowel particulieren als bedrijven kunnen er daarom baat bij hebben om een subsidie aan te vragen om deze kosten zoveel mogelijk te beperken. Zowel particulieren als zakelijke instanties kunnen bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de ISDE, oftewel de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing.

Deze subsidie geeft ondernemingen de mogelijkheid om een zonneboiler, aansluiting op het warmtenet, een warmtepomp en zonnepanelen. Dit maakt de stap naar een duurzamere economie een stuk behapbaarder voor iedereen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *