Houten huizen: vier dingen waar je rekening mee moet houden

Tegenwoordig, wanneer de mogelijkheid om te ontspannen in eigen blokhutten dichter bij de natuur waardevoller wordt, winnen houten huizen aan populariteit in ons land als nooit tevoren. Hoewel het bouwproces zelf meestal wordt uitgevoerd door een team van professionals, moeten klanten vaak zelf ook belangrijke beslissingen nemen op basis van hun individuele behoeften en budget. Daarom, gezien het feit dat de bouw van houten huizen bouwen niet elk jaar wordt uitgevoerd, hebben we besloten om vier belangrijke dingen te delen die moeten worden overwogen bij het creëren van een droom zomerhuis.

 

Is het de moeite waard om een huis met meerdere verdiepingen te bouwen?

 

Hoewel de kwestie van het bouwen van blokhutten met meerdere verdiepingen er misschien niet belangrijk genoeg uitziet, zult u verrast zijn hoeveel het de planning van woonruimte en de prijs van het logboek kan beïnvloeden hut huizen zelf. Allereerst, als u geen ruimte mist op uw perceel, kunnen houten huizen met één verdieping een geweldige keuze worden voor persoonlijke vrije tijd. Met een dergelijke oplossing kunt u niet alleen zonder zorgen grotere ruimtes in het huis creëren, maar vereist ook geen extra kosten voor de scheidingswanden en trappen die nodig zijn voor de installatie van de tweede verdieping. Als het gebied van het perceel waar u van plan bent uw tuinhuis te bouwen echter beperkt is of als u een andere belangrijke reden heeft om de tweede verdieping van de huis, moet je deze beslissing meerdere keren precies heroverwegen.

Bij het ontwerpen van de scheidingswand van de tweede verdieping, moet u beslissen of u een houten of betonnen structuur kiest. Hoewel houten scheidingswanden een lage dynamische geluidsisolatie hebben in vergelijking met betonnen, zijn ze ook uiterst eenvoudig te installeren en vereisen ze geen extra bekisting, die wordt weerspiegeld in de kosten van het installeren van deze partities. Het is ook belangrijk om te vermelden dat materialen en communicatie kunnen worden verborgen in de vloerconstructies zelf, waardoor het interieur van de blokhutten is niet beschadigd. Om een houten vloer van hoge kwaliteit te installeren, is het noodzakelijk om de toekomstige belastingen goed te berekenen. Anders kunnen blokhutten te koop verschillende extra nadelen hebben.

 

Hoe de trap te kiezen?

 

Trappen in houten huizen zijn zowel functioneel als visueel belangrijk, maar veiligheid en comfort moeten onze prioriteiten blijven. De constructie van blokhutten is geen dagelijkse activiteit, dus voordat u begint met de installatie van de trap, is het noodzakelijk om zeer nauwkeurige berekeningen te maken en te evalueren veel nuances zelfs een kleine fout van een paar centimeter kan het hele ontwerp van de trap beschadigen. 

Voordat u beslist welke trap u wilt installeren, evalueert u welke ruimte u aan hen kunt toewijzen – brede en roterende trappen met een modern ontwerp zijn bijvoorbeeld niet de meest geschikte keuze in een kamer die al ruimte tekort komt. Het is ook belangrijk om het type en de vorm van de trap te kiezen volgens welke mensen ze zullen gebruiken als kinderen of ouderen in blokhut huizen wonen, het is ook aan te raden om goed na te denken over de antislip trap afdekking.

Een van de belangrijkste regels voor de veiligheid van trappen is de gelijke hoogte van hun treden. Omdat trappen vooral vroeg in de bouwvolgorde worden gemaakt, is de oorzaak van onjuiste staphoogten meestal het onvoorspelbare ontwerp vloerniveau. Hoewel de breedte van de trap zelf niet direct van invloed is op de veiligheid, is de juiste verhouding van de hoogte tot de breedte van de treden aanzienlijk. Volgens de algemene regels is de standaardhoogte van de stappen 15-19 cm, daarom bij het berekenen van de verhoudingen van de stappen, de afstand tussen de eerste en tweede vloer moet worden gedeeld door het dichtstbijzijnde nummer dat het mogelijk maakt om de standaardhoogte te verkrijgen.

Niet minder belangrijk aspect is de hellingshoek van de trap. Bij het ontwerpen van trappen voor uw zomerhuizen is het belangrijk om in gedachten te houden dat hun hellingshoek niet hoger mag zijn dan 45 graden. Als de hellingshoek van de trap hoger is, zijn ze alleen geschikt als ze leiden tot uiterst zelden gebruikte gebouwen. Last but not least waar je extra op moet letten, zijn trapleuningen. De aanbevolen veilige hoogte van trapleuningen is 80 tot 90 cm, maar het wordt aanbevolen om deze hoogte individueel aan te passen.

Ten slotte is het belangrijk om te vermelden dat het ontwerp van de trap zelf een aanzienlijke invloed zal hebben op de kosten van de blokhutten die te koop zijn. Op basis van marktprijzen varieert de gemiddelde prijs van een trap momenteel van 1.000 tot 2.500 euro. Toegegeven, als u kiest voor een exclusief trapontwerp of unieke architecturale oplossingen, kan de prijs drastisch stijgen en de materialen die zijn gekozen voor de constructie van de trappen zullen hetzelfde effect hebben op de prijs. De eenvoudigste en waarschijnlijk de meest voorkomende versie van de trap is een houten trap met één niveau gemaakt van grenen of ander naaldhout, die, wanneer direct ontworpen, kan kosten van 900 tot 2.000 euro. Gebogen design trappen van zachthout vergelijkbaar met rechte trappen, maar meestal met een enkele bocht van 90 graden kosten ongeveer 3.000 euro. De prijs van een wenteltrap begint bij 1.800 euro, maar kan afhankelijk van de grootte, het ontwerp en de gebruikte materialen oplopen tot 5.000 euro en meer.

Welke interieurdecoratie te kiezen?

 

Houten huizen worden nog steeds sterk geassocieerd met de landelijke stijl, maar het betekent verre van dat uw houten huis niet modern kan zijn. Dus wanneer u begint na te denken over het opzetten van uw tuinhuis interieur, denk dan goed na over welk type decoratie het beste aan uw behoeften zou voldoen.

 Het is moeilijk om afstand te nemen van het feit dat de huisjes worden geassocieerd met natuurlijkheid en natuur, maar de moderne bouwmarkt biedt veel opties van moderne houten huizen bouwen. Waarschijnlijk het meest populaire interieur decoratie materiaal, dat perfect kan worden gecombineerd met hout in moderne interieurs, blijft gipsplaat. Dankzij dit zult u unieke varianten van de lay-out van het pand realiseren en gemakkelijk het interieur van de landelijke stijl diversifiëren, die typisch is in het geval van houten huizen. Door gipsplaat wanden of plafonds te combineren met natuurlijk of bewerkt hout, geeft u de ruimte niet alleen moderniteit, maar behoudt u ook het natuurlijke accent van hout.

De combinatie van hout en gipsplaat is echter niet de enige oplossing die zorgt voor de moderniteit van de ruimtes. Het houten huis wordt heel mooi en stijlvol door de tegels en steenfragmenten aan het interieur aan te passen. Goede voorbeelden zijn een open haard in een zomerhuis of fragmenten van tegels en stenen in de muren. Baksteen – en tegels fragmenten kunnen een bijzonder praktische keuze zijn in de keuken of badkamer van uw vakantiehuis de muren zijn gemakkelijk te onderhouden en de oorspronkelijke keuze van afwerkingen past goed bij elke houtsoort, waardoor de kamer een onderscheidende stijl krijgt. Wat betreft de vloer van een houten huis, worden moderne zomerhuizen gekenmerkt door een behoorlijke verscheidenheid aan opties ze kunnen worden gemaakt van natuurlijke houten panelen, laminaat met een hout- of steen textuur, er is ook keuze uit tegels of tapijten. De laatste opties worden echter minder vaak gebruikt in huisjes in moderne stijl vanwege hun onderscheidende stijl.

Toekomstige interieur kleuren zijn een ander onderwerp dat vooral belangrijk is voor interieurdecoratie. Ze bepalen niet alleen de sfeer en stijl van uw blokhut woningen, maar ook het algehele gevoel van ruimte en verlichting van de kamers. Op basis van de algemene kennis is het niet moeilijk te begrijpen dat de constructie van een houten huis uitgerust met lichtkleuren het pand veel meer licht zal geven. Een licht interieur zal ook een onvervangbare oplossing zijn als het houten huis geen ramen heeft of het licht dat door de ramen groeit wordt geblokkeerd door bomen die buiten groeien het raam. Als de beslissing om alleen lichte kleuren in het interieur te gebruiken nogal saai voor je lijkt, kan het accent van een houten interieur een helderder accent worden, zoals een intenser geschilderde muur.

Houten huizen: vier dingen waar je rekening mee moet houden

Geïntegreerde garage vs. geïnstalleerde berging?

Het is niet moeilijk te begrijpen dat vrijwel elk perceel van de hoeve onlosmakelijk verbonden is met tuinieren. Zelfs als u niet van plan bent om in de zomer een kas te hebben, moet u waarschijnlijk nog steeds het gras maaien en zorgen voor de bomen die op het perceel groeien. Met het recente veldwerk zullen er ook verschillende ruimte verslindende tuingereedschappen zijn, zoals schoppen, harken of zelfs een grasmaaier. Omdat een garage vaak wordt gebruikt om deze items op te slaan, wordt de installatie ervan bijzonder vaak overwogen tijdens de bouw van een houten huis. Volgens deskundigen is het installeren van een garage in een tuinhuis echter niet de meest economische oplossing voor dit type huis, vooral in gevallen waarin spechten niet worden gebruikt tijdens de winter om de auto te beschermen tegen de regen.

 In het bijzonder, als blokhutten worden besloten om te worden uitgerust met een garageruimte, wordt hun oppervlakte meegeteld voor de leefruimte. De vergunning voor de bouw is niet vereist als de totale oppervlakte van het vakantiehuis niet groter is dan 80 m² en de hoogte 8,5 m is. Het installeren van een houten huis zonder vergunning met een geïntegreerde garage beperkt dus de leefruimte extreem.

Hoewel een goed doordacht project van een garage niet alleen een plek voor een auto kan maken, maar ook een geweldige opslagruimte voor grotere, minder vaak gebruikte items, kan dezelfde functie worden uitgevoerd door een berging naast het zomerhuis. Het zal helpen om vaak gebruikte huis ruimtes vrij te maken – gangen, gangen of zelfs woonkamers, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de orde in het huis en op het perceel te handhaven. Als u besluit om een apart gebouw te installeren een berging in plaats van een garage, kunt u ook genieten van een veel grotere leefruimte.

 Het is echter moeilijk om het feit te ontkennen dat garages die in houten huizen zijn geïnstalleerd, in de winter onlosmakelijk verbonden zijn met ons maximale comfort. Een autodak kan een oplossing zijn die goed genoeg is voor het warme seizoen wanneer de enige verschijnselen die de auto beïnvloeden zon en regen zijn, maar in de winter heeft het voertuig veel nodig meer bescherming. Om deze reden, als u van plan bent om niet alleen warme zomerdagen in het huisje door te brengen, maar er ook te ontspannen of er in de winter te wonen, is de installatie van een garage in blokhutten het overwegen waard.

Niet minder belangrijke voordelen van de garage tijdens de winter worden gevoeld in termen van onze tijd bij het opslaan van de auto onder een speciaal uitgerust dak, moet u de bevroren glas van de auto elke dag. Met uw houten garage zullen uw ochtend trips veel aangenamer zijn tijdens het winterseizoen het enige wat u hoeft te doen is een warme auto starten en rijden. Door een garage voor uw auto te installeren op het terrein van blokhut huizen, zult u niet alleen genieten van de bovengenoemde, exclusieve voordelen van een garage in de winter, maar ook de bouw van een extra berging. Hoewel op het eerste gezicht de bouw van een extra bijgebouw misschien niet een erg groot project lijkt om meer ruimte te creëren voor opslag en veldwerk, is het ontwerp van zo’n ruimte moet goed doordacht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *