Infraroodverwarming voor jouw woning?

In een tijd waarin wij ons steeds meer bewust worden van de houdbaarheid van onze planeet, wordt het nóg belangrijker om rekening te houden met duurzaamheid. Naast het uit de weg gaan van single-use plastic, bewust eten en milieuvriendelijk reizen wordt met name de verwarming van onze eigen woning steeds belangrijker. Maar wat is nu de juiste oplossing als je liever niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen?

Duurzaamheid begint bij jezelf

Een betere wereld komt niet vanzelf. Daarvoor moeten we iets doen. Gelukkig zijn er nieuwe technologieën op de markt waarmee niet alleen de duurzaamheid van uw woning sterk verbeterd wordt, maar ook uw eigen leefgemak. Redwellinfraroodverwarming heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en ontwikkelde een infrarood verwarmingssysteem waarmee onze toekomst er een stuk warmer uit ziet. Maar wat zijn dan precies de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood panelen in plaats van radiatoren

  •  Geen luchtcirculatie, minder stof – Infrarood panelen geven een ander soort warmte dan radiatoren, die de lucht in een ruimte verwarmen. Die lucht stijgt op en verspreidt zich door de kamer, samen met huisstof dat door deze luchtstromingen wordt meegenomen en zich zo snel door je huis verspreid. Infrarood panelen verwarmen direct personen, meubels of andere objecten. Hierdoor ontstaan dus geen luchtstromingen, zoals bij convectie verwarming. Daarnaast voelt de infrarood verwarming net alsof het zonnetje op je gezicht staat.
  •  Simpele installatie – Infrarood panelen hebben hun eigen ophangsysteem en kunnen eenvoudig worden bevestigd aan een muur of plafond. Dat betekent dus dat je geen water- of gasleidingen nodig hebt. Vanzelfsprekend moeten de panelen wel aangesloten worden op het lichtnet of wandcontactdoos. Een Elektrotechnisch installateur kan je hiermee in een handomdraai helpen. Met een draadloze thermostaat of afstandsbediening bedien je de panelen tegelijk of afzonderlijk. Temperaturen zijn dus per ruimte, maar ook per gebied aan te passen.
  • Minder energieverbruik – De warmte afgifte van Redwell infrarood panelen is zeer efficiënt. Omdat de panelen direct zorgen voor de verwarming van objecten, zorgt dit er voor dat de luchttemperatuur in een ruimte minder hoog hoeft te zijn. Bij een temperatuur van 18 graden Celsius voelt je huiskamer al behaaglijk warm. Minder energie verbruik dus! De besparing op de kosten kan hierdoor oplopen tot maar liefst 40%, mits uw woning voldoende is geïsoleerd.
  • Design en afwerking – Infrarood panelen zijn leverbaar in allerlei modellen en stijlen.
    Materiaalsoorten waaruit gekozen kan worden zijn bijvoorbeeld glas, metaal of keramiek. Denk aan een spiegel met infraroodverwarming in de badkamer, of een schilderij dat warmte uitstraalt in het midden van de huiskamer. Geen zichtbare radiatoren meer!

verwarming schilderij

Integratie met huisautomatisering of smartphone

Met Redwell infraroodverwarming haalt u dus schone, betaalbare verwarming in huis, met een esthetische uitstraling. Maar hoe zit het met de bediening? Naast een draadloze klokthermostaat waarmee u de temperatuur in iedere ruimte afzonderlijk kunt regelen, biedt Redwell tevens een koppeling met domotica of huisautomatisering. Voor de liefhebber kan de thermostaat zelfs worden geprogrammeerd via een smartphone of tablet.
Zo gaan comfort en een duurzame toekomst hand in hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *