Waar let je op bij het kopen van een stapelbare tuinstoel?

Tuinstoelen zijn er in vele soorten en maten en bij de aankoop van een tuinstoel kan je nog wel eens door de bomen het bos niet meer zien. Om je een handje te helpen lichten we graag uit waar je op moet letten bij het kopen van een stapelbare tuinstoel. 

Lichtgewicht en ruimtebesparende tuinstoelen

Je kiest vaak voor stapelbare tuinstoelen wanneer je meerdere stoelen wilt hebben die je gemakkelijk op kan bergen. De reden kan zijn omdat je niet veel bergruimte hebt of omdat je een groot gezin hebt en graag een aantal stoelen achter de hand wil hebben. Hier alvast een aantal voordelen op een rij om te kiezen voor stapelbare tuinstoelen:

  • Lichtgewicht
  • Makkelijk te verplaatsen
  • Ruimtebesparend
  • Perfect om op te bergen tijdens de herfst en winter
  • Minder opbergruimte nodig omdat ze te stapelen zijn

Om een stapelbare tuinstoel op te bergen is één vierkante meter vaak genoeg voor 4 stoelen. Daarnaast zijn deze stoelen meestal ook licht van gewicht en pak je ze dus ook snel erbij wanneer je meer zitplekken nodig hebt. Doordat je ze gemakkelijk kan opbergen, worden ze minder blootgesteld aan de verschillende weertypes en heb je vaak ook langer plezier van deze tuinstoelen. 

Welk materiaal tuinstoel past bij mijn tuin?

Vroeger waren stapelbare stoelen vaak van dun plastic en zag je ze vaak bij de kleinere horeca-tentjes of de lokale snackbar. Tegenwoordig zijn ze er in verschillende modellen, kleuren en soorten materiaal. 

Aluminium

Een mooie eigenschap van aluminium is dat het licht van gewicht is, onmisbaar voor stapelbare tuinstoelen als je het ons vraagt. Aluminium kan je daarnaast ook in vele kleuren spuiten en je kunt verschillende materialen gebruiken voor de zitting. Op deze manier is er altijd een stoel die bij jouw tuin past. 

RVS 

Roest Vast Staal, beter bekend als RVS, is veel gebruikt in de tuinmeubelwereld. Het materiaal is weerbestendig en heeft vaak een poedercoating ter bescherming tegen roest en krassen. Perfect voor stapelbare tuinstoelen! RVS stoelen zijn meestal afgewerkt met rope of wicker voor de zitting en rugleuning. Op deze manier krijg je een natuurlijke vering. 

Rope

Trendy en onderhoudsvriendelijk, dat is rope. Het kenmerkt zicht door de look van touw maar de eigenschappen van wicker. Het is een synthetisch materiaal met een kern van polypropleen dat weinig tot geen vocht opneemt. Ideaal voor het gebruik in de tuin. 

Kunststof 

Ook dit type materiaal komt nog steeds voor bij stapelbare stoelen. Kunststof vergt geen onderhoud en is erg weerbestendig maar het mooiste is; je kan het in allerlei kleuren verkrijgen. Ga je voor veilig met zwart en wit of wil je juist kleur aanbrengen in je tuin met geel of groen?

Kortom; stapelbare tuinstoelen zijn helemaal terug van weggeweest en kunnen jouw balkon of terras omtoveren tot een trendy oase van rust en stijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *