Steeds meer mensen kiezen voor duurzame opties in hun woning. We vinden het steeds belangrijker om duurzaam om te gaan met de energie om ons heen. Na jarenlang strijden voor gezondere leefomstandigheden, een beter milieu en bewustwording is het eindelijk zo ver dat mensen zijn gaan denken over de gevolgen van hun gedrag voor de aarde. Dit zorgt er ook voor dat steeds meer mensen denken aan het aanpassen van hun verlichting. Dit geeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Wist je dat de voordelen van led lampen eindeloos zijn? In dit artikel delen we de belangrijkste. Lees je mee?

Philips led lamp

Je bespaart geld met led verlichting

Ondanks dat we allemaal uiteraard zeggen dat we het voornamelijk doen voor de verbetering van het milieu is er ook een groot voordeel dat zeker ook de doorslag heeft gegeven: je bespaart enorm veel geld op led verlichting. In eerste instantie zal je dit niet zeggen als je de prijs vergelijkt van led lampen en gewone spaar- en hallogeenlampen. Wat je niet beseft is dat een led lamp slechts 10% stroom gebruikt van de spaar- en hallogeenlamp. Op langer termijn zal je dit dus ook zeker zien aan je energieafrekening. Bovendien is de levensduur van een led lamp ook veel langer, hierdoor haal je de terugverdientijd er gemakkelijk uit en kun je zelfs geld verdienen door het gebruik van led verlichting!

Een led lamp wordt nooit warm

Een led lamp is een zeer veilige lamp, omdat deze niet extreem warm wordt. Je ziet heel vaak bij gewone lampen dat ze een donkere plek achter laten op het plafond of tegen de muur. Dit ontstaat door de immense hitte die van de lamp af komt. Dit kan er tevens voor zorgen dat deze lampen brandgevoeliger zijn. Een led lamp is daarmee niet alleen een veilige optie, maar zorgt er ook nog eens voor dat je geen donkere plekken meer op de muren en plafond tegen komt en dat je je handen niet meer hoeft te branden bij het verwisselen van de lamp.

Een led lamp is zeer milieuvriendelijk

De milieuvriendelijkheid van de led lamp is al eerder aangesneden, maar ook in dit rijtje kunnen we dit voordeel niet ongenoemd laten. Uit onderzoek blijkt dat de CO2 uitstoot van een led lamp zelfs 85% lager ligt dan bij een gloei- of halloggeenlamp. Ook zijn er geen giftige kwikdampen aanwezig, die we wel zien bij bijvoorbeeld tl-verlichting.

Wat is grijze energie

Led verlichting brandt altijd op vol vermogen

Er zijn nog enorm veel mensen die gebruik maken van een spaarlamp in huis. Geen probleem natuurlijk, maar zij zullen ook bekend zijn met het fenomenen van het ‘opwarmen’ van de lamp. Het duurt eventjes voordat de lamp op vol vermogen aan staat. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn in de woonkamer, maar in het toilet, badkamer of de hal is het uiterst vervelend. Eer dat je de ruimte weer verlaat is de verlichting eindelijk weer op sterkte. Een led lamp brandt altijd direct op vol vermogen als de schakelaar wordt omgezet. Hiermee is een led lamp ook in de bovenstaande ruimtes een goed alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *