Houten jaloezieën versus pvc jaloezieën

Jaloezieën zijn ontzettend gewild. Ze zijn dan ook in tal van verschillende soorten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor ieder wel wat wils te vinden. In dit artikel besteden we aandacht aan de verschillen tussen houten jaloezieën en pvc jaloezieën en wat deze vormen van raambekleding kunnen betekenen voor het verduurzamen van jouw woning.

PVC jaloezieën

Goedkope pvc jaloezieën trekken uiteraard direct de aandacht. Raambekleding kan best prijzig zijn en dan is het prettig als je hier enkele euro’s op kunt besparen. Het grootste voordeel van pvc is dat het over algemeen veel goedkoper is dan hout. Natuurlijk heeft pvc nog veel meer voordelen.

Een van de grootste voordelen van pvc is dat het een ontzettend duurzaam materiaal is. PVC jaloezieën gaan jaren mee en verbeteren de isolatie in jouw woning aanzienlijk. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je ook nog eens de nodige kosten op je energiekosten. Daarnaast kunnen pvc jaloezieën volledig gerecycled worden na gebruik en komen er ook geen ingewikkelde productieprocessen aan te pas om ze te produceren. Daarnaast kunnen bomen gewoon blijven bestaan. Op het gebied van duurzaamheid scoren pvc jaloezieën dan ook heel hoog.

Nog een groot voordeel en één van de belangrijkste redenen voor de meeste mensen om voor pvc te kiezen is dat deze nauwelijks onderhoud vragen. Zelfs niet als ze in vochtige ruimtes of zelfs buiten worden opgehangen. PVC jaloezieën worden gemaakt van kunststof en kunststof verlangt weinig onderhoud. Vaak is het al voldoende om enkel een zachte borstel of plumeau te gebruiken om stof te verwijderen. Daarnaast is pvc bestand tegen vocht, waardoor je hardnekkige vlekken eenvoudig met een sopje kunt verwijderen.

Wat ook je voorkeur heeft, pvc jaloezieën kunnen met praktisch ieder interieur kunnen worden gecombineerd. Ze zijn in tal van verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar, waardoor je altijd wel de perfecte match voor jouw interieur vindt.

PVC jaloezieën

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën scoren op het gebied van duurzaamheid ook heel goed. Ze gaan – mits goed onderhouden – lang mee én ze verbeteren de isolatiewaarde van de woning aanzienlijk. Hierdoor is stoken in de winter minder noodzakelijk en kun je het milieu én je portemonnee een beetje sparen. Het nadeel van hout is wel dat er bomen moeten worden gekapt om ze te produceren. Daarnaast zijn de productieprocessen die hierbij komen kijken niet altijd even milieuvriendelijk. Let daarom bij de aanschaf van houten jaloezieën altijd op de herkomst van het hout, zodat je zeker weet dat er aan het milieu is gedacht.

Daarnaast verkiezen veel mensen een natuurlijk boven materiaal boven kunststof, omdat dit er simpelweg net wat echter uitziet. De natuurlijke uitstraling van hout verhoogt de sfeer in huis en zorgt ervoor dat het nog gezelliger en huiselijker voelt binnen jouw interieur.

Tot slot passen houten jaloezieën bij vrijwel elk interieur. Het maakt niet uit of je over een landelijk, modern of industrieel interieur beschikt, een houten jaloezie kan eigenlijk altijd. Hierdoor beschik je over een tijdloze vorm van raambekleding, waar je jaren plezier van zult hebben.

De keuze tussen houten jaloezieën en pvc jaloezieën is heel persoonlijk. Het hangt er volkomen vanaf welke voor- en nadelen voor jou het zwaarst wegen. Zet daarom alle belangrijke punten voor jezelf nog een keer op een rijtje en dan maak je vanzelf de beste keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *