kostprijs zonnepanelen per m2

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Maar wat is de kostprijs zonnepanelen per m2? U hebt al gauw meerdere zonnepanelen nodig om een bepaald gewenst rendement te behalen. Losse zonnepanelen kosten gemiddeld rond de € 200,- tot € 300,- al hangt dit natuurlijk af van de kwaliteit, het merk en het vermogen dat de zonnepanelen kunnen genereren. Zo zijn er verschillende factoren die bepalen hoe groot het prijsverschil tussen zonnepanelen zal zijn. Ook hangt het ervan af waar u de zonnepanelen koopt, of dit bij een gerenommeerde zonnepanelen handelaar is of dat u ervoor kiest om de zonnepanelen bij een groothandel vandaan te halen. Hierin is tevens het aantal zonnepanelen dat u nodig hebt, bepalend. Vaak kunt u heel wat van de prijs voor een los zonnepaneel afkrijgen, wanneer u er gelijk een groot aantal van aanschaft. Het loont zeker om u over de mogelijkheden hierin voldoende op de hoogte te brengen.

Goedkoop wordt duurkoop

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om goed te weten wat u kunt verwachten. Ga zeker niet af op enkel de aankoopprijs, want zonnepanelen die goedkoop worden aangeboden, zijn lang niet altijd ook gelijk de beste investering. Door goed in gedachten te houden wat u met de zonnepanelen wilt behalen, kunt u een goede overweging maken welk type zonnepanelen voor u het gewenste resultaat zullen geven. Mogelijk blijkt daarbij dat een duurdere versie net wat meer biedt op de langere termijn, waardoor u uiteindelijk een hoger rendement kunt behalen en daardoor minder geld verliest, dan met ogenschijnlijk aantrekkelijke aanbieding. Uiteindelijk betaalt u dan meer voor uw energie dan nodig is en is de investering niet voldoende lucratief. Oriënteer u daarom goed in de kosten en wat de zonnepanelen voor u kunnen opleveren.

Goedkoop wordt duurkoop

kostprijs zonnepanelen per m2

Om de kostprijs zonnepanelen per m2 te berekenen, zult u moeten bekijken hoeveel voor een los zonnepaneel gerekend wordt. Dit verschilt uiteraard per merk en het vermogen dat het zonnepaneel kan opleveren. Om een inschatting te geven, kunt u rekenen op een bedrag van € 220,- per 1,7 m2 bij een zonnepaneel met een afmeting van 1602 x 1061 mm. Dit houdt in dat u per m2 € 129,- betaalt. Dit kan oplopen tot wel € 204,- per m2 bij een zonnepaneel met een afmeting van 1652 x 994 mm. Door bij verschillende leveranciers de prijzen te bekijken en met elkaar te vergelijken, kunt u vaststellen waar u het beste uw investering kunt doen.

Korting meerdere zonnepanelen

Wanneer u de prijs bekijkt per los zonnepaneel, kunt u schrikken van het totaalbedrag dat u verwacht voor de zonnepanelen te moeten gaan betalen. Het is echter vaak zo dat u een aantrekkelijke korting kunt krijgen, wanneer u gelijk meerdere zonnepanelen aanschaft. Hoe meer zonnepanelen u nodig zult hebben, des te hoger kan de korting uitvallen. Bij aanschaf van 9 zonnepanelen kunt u vaak al rekenen op een korting van zo’n 30% op de totaalprijs van aankoop en installatie. Uiteraard wordt hierdoor de prijs voor een los zonnepaneel goedkoper. Dit kan wel oplopen tot wel zo’n € 100,- per zonnepaneel. Hierdoor wordt een dergelijke investering al een stuk gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *