Het jaarlijks overstappen van energiemaatschappij via één van de vele energievergelijkers kan enorm veel geld schelen. Jaarlijks gooien de energieleveranciers namelijk met verschillende bonussen die ervoor kunnen zorgen dat je goedkoper uit bent dan je eigenlijk denkt. Daarnaast loont het sowieso om te vergelijken omdat het maar zo kan dat dezelfde energie ergens anders goedkoper wordt aangeboden. In deze tekst gaan we kijken waarom het precies loont om jaarlijks energieverzekeringen met elkaar te vergelijken en hoeveel geld dit jaarlijks kan besparen.

Energieleveranciers

Energieleveranciers bieden energie aan voor particulieren en bedrijven. Wanneer je geen energieleverancier hebt, loop je het risico om afgesloten te worden door de netbeheerder. Een energiecontract afsluiten doe je vaak via de site van de leverancier, maar kan ook eventueel via een vergelijkingssite of een tussenpersoon. Hoeveel energie je betaalt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel energie je maandelijks verbruikt. Dit verbruik is natuurlijk hoger wanneer je met meerdere personen in een huis woont. Ook is het verbruik hoger wanneer je in een ouder, minder goed geïsoleerde woning woont. Hier valt dus zeker het een en ander in te verlagen wanneer je kiest voor zuinigere apparaten en een betere isolatie in de woning. Ook kun je nog op een hoop andere manieren geld besparen op de energierekening.

Energie contract

Een energiecontract kun je voor verschillende termijnen afsluiten. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een contract af te sluiten voor een jaar, maar ook voor langere periodes zoals bijvoorbeeld drie jaar. Wanneer het eerste contract afgelopen is, kun je overstappen naar een andere leverancier zonder dat je contractbreuk pleegt. Je kan immers de energie maandelijks opzeggen bij de huidige leverancier. Een hoop mensen doen dit niet omdat zij tevreden zijn over de leverancier of hier simpelweg niet over na denken. Toch is het wel slim om dit eens per jaar te doen. De leveranciers smijten namelijk met verschillende aanbiedingen en welkomstbonussen wanneer je ervoor kiest om over te stappen.

Energie contract

Bonussen en energie aanbiedingen

Bonussen kunnen verschillende dingen zijn. Er zijn bijvoorbeeld leveranciers die een gloednieuwe gameconsole aanbieden wanneer je kiest voor een contract bij hun. Ook kan het zijn dat ze een bonus aanbieden in de vorm van een bedrag. Denk bijvoorbeeld aan 150 euro korting op je eindafrekening wanneer je kiest voor die energieleverancier. Na het einde van het jaar wordt er berekend of je teveel of te weinig aan energie hebt betaald. Je krijgt dan dus 150 euro korting op het bedrag wat je moet bij betalen. Mocht het zo zijn dat je niets hoeft bij te betalen dan krijg je de 150 euro gewoon als bonus. Mocht je geld terugkrijgen dan komt die 150 euro gewoon bovenop het bedrag erbij. Je ontvangt dan dus nog meer geld. Wanneer je dan wellicht een paar euro meer betaalt dan bij de huidige leverancier per maand, kan het zijn dat je alsnog veel goedkoper uit bent door het bedrag wat de leverancier aan het einde van het jaar aan je terugbetaalt.

1 of 3 jarige contracten

Aanbieders van energie proberen je te lokken met gigantische aanbiedingen. Echter is het belangrijk dat je jezelf daar niet blind op staart. Uiteindelijk is de prijs onderaan de streep het belangrijkste. Totaalbesparen.com heeft de beste energie aanbiedingen op een rij gezet. Via een handig filter mechanisme kun je direct zien welke aanbiedingen voor 3 jarige contracten gelden en welke aanbiedingen voor 1 jarige contracten zijn.

Vergelijken

Daarnaast kan het zijn dat jouw energieleverancier veel meer geld vraagt dan een andere leverancier voor dezelfde energie. Wellicht was het ooit de goedkoopste, maar kan dat in de loop der tijd veranderd zijn. Hierdoor loont het eigenlijk altijd om eens per jaar de energieleveranciers met elkaar te vergelijken om te kijken welke er het goedkoopste zijn. Mocht het zo zijn dat jouw huidige leverancier nog steeds het goedkoopst is dan is dat fijn om te weten. Mocht er een ander nog goedkoper zijn dan kun je dus jaarlijks een hoop geld besparen. Wellicht krijg je er dan ook nog een welkomstbonus bij.

totaalbesparen.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *