De juiste tijd om over te stappen van energieleverancier

Betaal je al enkele tijd meer voor je energie dan je wilt? Dan kan een overstap naar een andere energieleverancier voordelig zijn voor jouw portemonnee. In dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten bij het overstappen en wanneer de juiste tijd is om over te stappen, zodat je geen extra kosten maakt.

Looptijd van uw energiecontract

Om op het juiste moment over te stappen, is het van belang dat je weet wat de looptijd van het huidige energiecontract is. Stap je op voor de afloopdatum, dan kan jouw huidige leverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Hierdoor kun je ook een bonus, korting of welkomstpremie bij de nieuwe leverancier mislopen. Je kunt drie maanden voor het einde van je contract wel een nieuw contract aanvragen bij een andere aanbieder. Hierbij kun je de startdatum in de toekomst plaatsen zodat het nieuwe contract direct aansluit op het oude.

energiecontract

Eerste keer overstappen?

Ben je altijd trouw gebleven aan dezelfde energieleverancier? Dan heb je nu een contract voor onbepaalde tijd. In dit geval kun je op elk gewenst moment overstappen van energieleverancier. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je moet wel rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Binnen zes weken is jouw overstap geregeld bij een direct opzegbaar contract.

Zonnepanelen en overstappen

De timing van de overstap is bij de eigenaren van zonnepanelen nog belangrijker. Valt de einddatum van jouw contract aan het begin van de zomer, dan raden wij je af om al over te stappen. Na de zomer kun je wel van energieaanbieder wisselen. In deze periode is er waarschijnlijk een klein verschil tussen jouw verbruik en de door zonnepanelen opgewekte stroom. Doordat de vergoeding voor teruggeleverde stroom erg laag is, is het niet verstandig om in de periode met de meeste zonuren over te stappen. Zo loop je alsnog geld mis.

Begin direct met vergelijken en ontdek hoeveel je maandelijks kunt besparen!

Zonnepanelen en overstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *