schone energie door zonnepanelen

Om het milieu zo min mogelijk te belasten bij het verbruik van energie in huis kun je ervoor kiezen om de woning duurzaam te maken. Gebruik maken van groene stroom is al een stapje in de goede richting maar zelf stroom opwekken is natuurlijk helemaal goed voor het milieu. Door zonnepanelen op het dak van jouw woning te plaatsen kun je goed en op een milieuvriendelijke manier stroom opwekken voor jouw woning. Wekken de zonnepanelen meer energie op dan er wordt verbruikt, dan wordt deze energie teruggeleverd op het stroomnet.

Rendabel

Om te kunnen besparen en ook om de kosten voor de aanschaf van de zonnepanelen terug te verdienen moeten deze rendabel zijn. Je wilt de kosten er het liefst binnen een bepaalde periode uit hebben en als je meer opwekt dan dat je verbruikt kun je ook sneller deze kosten terugverdienen. Maar wanneer zijn zonnepanelen rendabel? Dat hangt af van een aantal factoren. De zonnepanelen moeten gunstig geplaatst kunnen worden richting het zuiden. Op deze manier vangen ze zoveel mogelijk zonlicht op. Ook het vermogen dat per seconde kan worden opgewekt is belangrijk. Hoe meer vermogen er kan worden opgewekt, hoe minder panelen je nodig hebt om te voorzien in jouw eigen behoefte.

De zon is je vriend

Je zou het misschien niet zeggen op het eerste gezicht, maar de zon schijnt in Nederland relatief vaak. Ook wanneer de zon niet volop schijnt leveren de zonnepanelen energie voor de woning. Jaarlijks kent Nederland ongeveer 1000 zonuren en in de winter schijnt de zon natuurlijk minder dan wanneer het zomer is. Zoals eerder gezegd is het gunstig als de zonnepanelen naar het zuiden zijn gericht. Is dit niet het geval dan zal de opbrengst ook minder zijn.

Opbrengst

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu maar je wilt ook weten wat de opbrengst van de zonnepanelen is. Je wilt genoeg stroom opwekken voor jouw eigen huishouden en het liefst meer zodat je kunt terug leveren aan het stroomnet. Hiervoor krijg je namelijk betaald door energieleveranciers en heb je een extra bron van inkomsten. De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per dag in Nederland hangt af van het aantal zonnepanelen dat je hebt liggen en het vermogen dat zij opwekken. Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten met verschillende vermogens. Des te hoger het vermogen, des te meer je zult opwekken en dus ook sneller kunt verdienen aan jouw zonnepanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *