Zelf een website over duurzaamheid maken

We zetten ons anno 2018 steeds meer in voor duurzaam leven. Het is ons doel om zo min mogelijk fossiele grondstoffen aan te spreken en zoveel mogelijk natuurlijke bronnen te gebruiken om energie op te wekken. Wil je meer mensen bereiken om deze boodschap over te brengen? Wil je jouw tips & tricks delen? Wil jij uitleggen waarom we niet zo door kunnen gaan met leven? Maak dan een eigen website! Doormiddel van een kwalitatieve website bereik je binnen no-time een zeer brede doelgroep. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Hoe word jij zichtbaar voor bezoekers?

Gebruik Google Adwords

Als je zoveel mogelijk mensen wilt aanspreken is het belangrijk om zichtbaar te worden op zoekmachines. Google is misschien wel de meest gebruikte zoekmachine ooit. Het is dan ook niet voor niets dat ‘googelen’ een officieel werkwoord geworden is. Wist je dat je ook kunt adverteren op Google? Door met Google Adwords te adverteren zorg je voor een serieuze stijging in je bezoekersaantallen. Simpel gezegd adverteer je op bepaalde zoektermen. Google zorgt er vervolgens voor dat je bij het gebruik van deze zoekwoorden direct bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Vervolgens betaal je per keer dat iemand op jouw website klikt. Je kunt deze tarieven zo laag mogelijk houden door te beschikken over een goede kwaliteitsscore. Google voert eerst een SEO scan uit op elke website en bepaalt of jij een kwalitatieve bron bent. Als je een rapportcijfer boven de 7 ontvangt hoef je veel minder te betalen per klik. Zo zorgt Google ervoor dat ze hun kwaliteit hoog kunnen houden.

Simpele manieren om jouw website hoog in Google te krijgen

Er zijn ook makkelijkere manieren om jouw website een hogere positie in Google te geven. Meestal zijn deze ook een stuk goedkoper dan doormiddel van advertenties. De volgende technieken kunnen jou helpen bij een hogere positie:

  • Kwalitatieve teksten: draag zorg aan kwalitatieve teksten. Zorg ervoor dat de teksten over minstens 300 woorden beschikken en gebruik kopjes, tussenkopjes en foto’s om je tekst te ondersteunen. Ook kan je gebruik maken van een zogenaamde ‘SEO dichtheid’. Dit houdt in dat je specifieke zoektermen meerdere keren verwerkt in je teksten. Denk aan ‘duurzaam leven’, deze zoekterm gebruik je vervolgens in 2 tot 5% van je tekst. Hierdoor worden deze teksten sneller gezien door Google en is de kans groot dat jouw website zichtbaar wordt als iemand deze zoekterm invult.
  • Een blog schrijven: het kan soms helpen om naast je website ook een blog bij te houden. Vooral als je wilt schrijven over duurzaam leven is het beheren van een blog een ideale toevoeging van je website. In je blogs kan je ook telkens een linkje plaatsen naar jouw website, hierdoor bereik je een breder publiek.
  • Reacties plaatsen op andere websites en blogs: bij veel blogs en websites is het mogelijk om reacties te plaatsen. In deze reacties kan jij vervolgens inhoudelijk reageren op het artikel en een link plaatsen naar jouw website. Doe dit vooral op populaire websites en blogs en zorg er wel voor dat je inhoudelijk reageert, anders kan de reactie als spam worden beschouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *