Hoe ook jij energie kunt besparen met een slim huis

We horen steeds meer over slimme huizen en dat is helemaal niet zo gek. De ‘smart home’ industrie is namelijk enorm aan het groeien. Mensen kiezen steeds vaker voor smart home solutions in plaats van de normale standaard apparaten. Zo zijn de smart lampen enorm populair en kiezen mensen ook steeds vaker voor slimme beveiliging of slimme thermostaten. Niet alleen maken smart home apparaten je huis comfortabeler, ze kunnen je ook energie besparen. Niet je energie, maar die energie waar je elke maand voor betaald.

Slimme verlichting is optimaal afgesteld

Een van de grote spelers op de slimme markt is op dit moment de slimme verlichting. Het is een ideaal systeem dat het leven in je huis een stuk gemakkelijker kan maken. Niet alleen zul je nooit meer onbewust lampen aan laten in ruimte die je niet bezoekt, maar ook past je huis zich aan op jouw. Loop je een ruimte binnen en is het donker buiten? Dan gaat de lamp aan. Wil je dat de kleuren van het licht zich aanpassen op de tijd en langzaam dimmen na negen uur ‘s avonds? Dan kun je de lampen zo instellen dat ze dit voor je doen. Dit geldt echter ook voor de ochtend. Hoe heerlijk is het als je lampen een zonsopkomst simuleren in je kamer een half uur voor je op moet staan? Dan wordt je natuurlijk wakker en heb je nooit meer een vervelende wekker nodig. Door je lampen effectief en vooral efficiënt in t e zetten, bespaar je veel stroom. De slimme verlichting is namelijk enorm efficiënt en duurzaam.

slimme verlichting

Thermostaten die je klimaat controleren

Een andere grote energie bespaarder zijn de slimme thermostaten. Deze handige en slimme systemen houden namelijk bij wat de temperatuur van de verwarming is en wat de temperatuur in je huis is. Daarnaast heeft hij het door wanneer er niemand thuis is en zal hij je dan ook een seintje geven om de verwarming lager te zetten. Ook zorgt deze handige tool ervoor dat je verwarming automatisch zachter gaat branden wanneer er ramen openstaan. Zo verbruik je dus nooit meer onnodige energie of gas en dit scheelt je tot 31% in je maandelijkse kosten. Wie wil dat nou niet?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *