opdringende energieverkopers

Energie is een veelbesproken en actueel onderwerp. Vooral omdat duurzaamheid steeds belangrijker gevonden wordt. Overal om je heen zie je zonnepanelen verschijnen op de daken, windmolens verrijzen in weilanden en ook zonneboilers lijken steeds populairder te worden. Ook wat energieleverancier betreft, is de consument bewuster. Overstappen naar een goedkopere energieleverancier wint duidelijk aan populariteit. Allerlei partijen spelen daar weer op in met straatverkopers en telefonische verkoop. Hierbij staan de belangen van de consument helaas echter niet centraal. Waar moet je voor oppassen en welke manier is dan wel het beste voor iemand die gewoon goedkope energie wil?

Zelf eerlijk en onafhankelijk duurzame energie vergelijken

Vrijwel alle energieleveranciers bieden via speciale energievergelijkingswebsites scherpe tarieven die je niet op hun eigen website terugvindt. Waarom is dat? Het heeft te maken met het succes van de vergelijkingswebsites. Het zijn belangrijke platformen die overstappen vereenvoudigen en zo veel nieuwe klanten kunnen aandragen. De energieleveranciers willen deze klanten niet mislopen en bieden daarom extra scherpe kortingstarieven om zo een hoge positie in de vergelijker te realiseren. De consument profiteert van de beste deal en de energievergelijker ontvangt een kleine vergoeding. Win win! Nog een bonus: als je duurzame energie belangrijk vind, kun je dit aanvinken zodat het aanbod hierop wordt aangepast.

duurzame energie belangrijk

Wees op je hoede bij telefonische energieverkoop

Weleens gebeld door een enthousiaste energieverkoper die beweert jou een veel goedkoper energieabonnement te kunnen bieden? Pas op, want de ACM ontvangt doorgaans veel klachten over dit soort energieverkoop. Consumenten die geen zin in dergelijke gesprekken hadden en er vanaf wilden, gingen daarom maar akkoord met het ontvangen van meer informatie. Wat bleek? Zij kregen rekeningen toegestuurd gekregen die betaald moesten worden. Ook bestaan er partijen die willen meeliften op het succes van energievergelijkers en daarom opzettelijk de indruk wekken uit naam van deze partijen te bellen. Zwicht niet onder de druk van dit soort malafide praktijken, zeg nee en hang op!

Opdringere verkopers op straat en aan de deur

Je hebt de energieverkopers in de winkelstraten ook vast wel eens gezien of zelfs aan de deur gehad. Niet direct waar je op zit te wachten tijdens het shoppen of wanneer je thuis druk bezig bent. Toch hebben de energieverkopers hun praatje klaar en trappen veel mensen in de gladde praatjes waarbij ze een te duur energieabonnement aangepraat wordt. Ook hier is het oppassen geblazen. Uit klachten blijkt dat een vrijblijvend aanbod vaak een bindende overeenkomst blijkt te zijn. Deze verkopers krijgen doorgaans betaald per afgesloten contract, dus dat verklaart wellicht de vele klachten over agressieve verkopers op straat en aan de deur. Wees kritisch en bedenk of je zomaar onder druk een nieuwe energieleverancier wil zonder dat je het zelf even mag uitzoeken!

Opdringere verkopers aan deur

Online energie vergelijken in je eigen tijd

Energie vergelijk je wanneer het jou uitkomt. En kun je even geen geschikte aanbieding vinden? Dan beslis je zelf of je wil overstappen, zonder dat iemand op je inpraat. Online is het een kwestie van je postcode + huisnummer invullen, je voorkeuren aangeven en het scherpste abonnement kiezen. De rest van de overstap naar een goedkoper abonnement wordt door je nieuwe energieleverancier opgepakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *